Φορτώνιιιιει

Απομυθοποιώντας τον James Bond

Απομυθοποιώντας τον James Bond

Panos PanicPanos Panic31/03/20165min
Αποδομούμε τον Ντάνιελ Κρεγκ ως 007

Για όλους εμάς που μάθαμε τον James Bond με τον Σον Κόνερι στον ρόλο του 007 και συνεχίσαμε να τον γουστάρουμε πολύ με τον Ρότζερ Μουρ, ο Ντάνιελ Κρεγκ ήταν ο ιδανικός για να μην έχει αυτό τον ρόλο.

Όχι ότι ο Λάζενμπι ή ο Ντάλτον ήταν καλοί στον ρόλο. Ακόμα και ο Μπρόσναν που ήταν πολύ αξιόλογος, δεν ήταν Bond. Αλλά οι ταινίες με τον Κρεγκ, πέρα του ηθοποιού που είναι καλύτερος για Μεξικάνικο Wrestling (ώστε να μην φαίνεται και η φάτσα του) και παρά το μεγάλο μπάτζετ και τα εφέ, υστερεί κατά πολύ σε σχέση με τις παλιές ταινίες, κυρίως σε επίπεδο πλοκής και διαλόγων ενώ υπερτερεί σε αφέλεια. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση πάντα, η επιτυχία των ταινιών με τον Κρεγκ οφείλεται στον θρύλο του παρελθόντος και τα τις καλοπληρωμένες κριτικές.

Όλα αυτά βέβαια είναι πια ιστορία μιας και ο Κρεγκ αποχαιρέτησε τον ρόλο με το Spectre. Αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τα οπτικά εφέ που έσωσαν το επίπεδο των ταινιών του.

James_bond_special_effects_01 James_bond_special_effects_02 James_bond_special_effects_03 James_bond_special_effects_04 James_bond_special_effects_05 James_bond_special_effects_06 James_bond_special_effects_07 James_bond_special_effects_08 James_bond_special_effects_09 James_bond_special_effects_10 James_bond_special_effects_11 James_bond_special_effects_12 James_bond_special_effects_13 James_bond_special_effects_14 James_bond_special_effects_15

Panos Panic

Panos Panic

"Κάποιοι εξυψώνονται από την αμαρτία ενώ κάποιοι ξεπέφτουν από την αρετή" (Σέξπιρ)