CULT+ART

Απομυθοποιώντας τον James Bond

Για όλους εμάς που μάθαμε τον James Bond με τον Σον Κόνερι στον ρόλο του 007 και συνεχίσαμε να τον γουστάρουμε πολύ με τον Ρότζερ Μουρ, ο Ντάνιελ Κρεγκ ήταν ο ιδανικός για να μην έχει αυτό τον ρόλο.

Όχι ότι ο Λάζενμπι ή ο Ντάλτον ήταν καλοί στον ρόλο. Ακόμα και ο Μπρόσναν που ήταν πολύ αξιόλογος, δεν ήταν Bond. Αλλά οι ταινίες με τον Κρεγκ, πέρα του ηθοποιού που είναι καλύτερος για Μεξικάνικο Wrestling (ώστε να μην φαίνεται και η φάτσα του) και παρά το μεγάλο μπάτζετ και τα εφέ, υστερεί κατά πολύ σε σχέση με τις παλιές ταινίες, κυρίως σε επίπεδο πλοκής και διαλόγων ενώ υπερτερεί σε αφέλεια. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση πάντα, η επιτυχία των ταινιών με τον Κρεγκ οφείλεται στον θρύλο του παρελθόντος και τα τις καλοπληρωμένες κριτικές.

Όλα αυτά βέβαια είναι πια ιστορία μιας και ο Κρεγκ αποχαιρέτησε τον ρόλο με το Spectre. Αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τα οπτικά εφέ που έσωσαν το επίπεδο των ταινιών του.

James_bond_special_effects_01 James_bond_special_effects_02 James_bond_special_effects_03 James_bond_special_effects_04 James_bond_special_effects_05 James_bond_special_effects_06 James_bond_special_effects_07 James_bond_special_effects_08 James_bond_special_effects_09 James_bond_special_effects_10 James_bond_special_effects_11 James_bond_special_effects_12 James_bond_special_effects_13 James_bond_special_effects_14 James_bond_special_effects_15

Δες κι αυτά:

Δέκα ασπρόμαυρες ταινίες που αποδεικνύουν πόσο καφρίλα είναι η έγχρωμη «Η δε Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα»

Φου Μαν Ψου

Το ξύλο της αρκούδας: Ξανθόπουλος vs Ντι Κάπριο

Liberteam

Μαύρος James Bond. Σαν να λέμε λευκός Blade…

Mod

Αυτό το Πάσχα δες τη θρησκευτική ταινία που θα σβήσει από τη μνήμη σου τον Ιησού από τη Ναζαρέτ (και όλο το σινεμά λίγο πολύ!)

Έτσι θα είναι οι Αρειανοί σε περίπτωση που βρεθεί ζωή στον Κόκκινο Πλανήτη

Φου Μαν Ψου

Μια αιρετική ματιά στο Revenant

Mod

Αν ο Χάρι Πότερ είχε χαμηλό μπάτζετ

Liberteam

Έτσι ανεβαίνει επίπεδο το μάρκετινγκ

Liberteam

Το 57% θεωρεί τον Μητσοτάκη ιδανικό για νέο Τζέιμς Μποντ

Liberteam

Δεν φαντάζεσαι ποιον θέλει το ίντερνετ για νέο James Bond

Liberteam

Τα κινηματογραφικά πόστερ των θεατών είναι ακόμα πιο γαμηστερά

Liberteam

Μαθήματα σεξουαλικής αγωγής: Τι μπορεί να σε μάθει ο Τζέιμς Μποντ στο κρεβάτι

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More