CULT+ART

Διαταραγμένη φαντασία ή διαστρεβλωμένη πραγματικότητα;

Φανταστείτε έναν κόσμο που βασίζεται σε μια διαφορετική λογική. Ένα σύμπαν που αποτελείται από το παράλογο και το παράδοξο.

Ο στόχος του Bruno Pontiroli είναι να γυρίσει το στενό όραμα που έχουμε για τον κόσμο ανάποδα και να διαταράξει τη φαντασία μας, κουνώντας μια αποδεκτή πραγματικότητα με εικόνες που είναι τόσο κατανοητές, σαν να ήταν αληθινές. Διαστρεβλώνοντας σύμβολα, εικόνες και καταστάσεις ο Bruno Pontiroli μπορεί να αμφισβητήσει την ταυτότητα των πραγμάτων, έτσι ώστε να δημιουργηθεί κάτι εξωπραγματικά όμορφο.

Ο Bruno Pontiroli είναι ένας ονειροπόλος. Ζει σε ένα σύννεφο. Αν παρατηρήσεις επιμελώς τα έργα του και αφεθείς στο σουρεαλισμό του θα δεις ότι αυτός ο τύπος είναι πραγματικά καταπληκτικός σε αυτά που έχει δημιουργήσει.

Τίποτα δεν είναι να ληφθεί σοβαρά υπόψη στις εικόνες του. Τα έργα του Bruno Pontiroli έχουν την δική τους πραγματικότητα : Το απίθανο γίνεται ουσιαστικό. Κανείς δεν βλέπει το ίδιο πράγμα .

SOLO EXHIBITION
2014 Galerie Gour-Beneforti – Bastia
2013 Galerie W Matignon – Paris
2012 Galerie Le Laboratoire de la Creation – Paris

COLLECTIVE EXHIBITION
2016 Dystopian Forest – Gristle Art Gallery – New York
2015 Brooklyn Biennial Submissional – Cotton Candy Machine Gallery – New York
2015 POP Re-generation – Centro Storico – Pordenone – Italy
2015 Salon d’art – Saint-Germain-en-Laye
2015 Einmal ist keinmal – Galerie Celal – Paris
2014 Salon Art’Ifice – Montgeron
2013 Galerie 59 – Paris
2012 Echos – la Galcante – Paris
2012 Hit Parade – Espace Confluence – Paris
2011 la Kommune – Galerie La Friche – Paris

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More