STORIES

Όταν ο θάνατος γίνεται έργο διεστραμμένης τέχνης

Η 10η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Μέρα κατά της Θανατικής Ποινής κατόπιν πρωτοβουλίας του Παγκόσμιου Συνασπισμού για την Κατάργηση της Θανατικής Ποινής, που συνενώνει 38 μη κυβερνητικές οργανώσεις του κόσμου, ανάμεσά τους και τη Διεθνή Αμνηστία.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία:

  • 88 χώρες του κόσμου έχουν καταργήσει την θανατική ποινή, 11 μερικώς, 24 στην πράξη, ενώ σε 75 διατηρείται.
  • Στην Ελλάδα δεν έχει επιβληθεί η «εσχάτη των ποινών» από το 1973, ενώ από το 1993 η θανατική ποινή έχει καταργηθεί και δια νόμου, εκτός από τα στρατιωτικά εγκλήματα σε περίοδο πολέμου.
  • Στις ΗΠΑ, 38 από τις 50 πολιτείες υποστηρίζουν τη θανατική ποινή. 60 άνθρωποι εκτελέστηκαν στις ΗΠΑ το 2005, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 1004 από το 1977 που επανήλθε η θανατική ποινή. Ο αριθμός των μελλοθανάτων στις ΗΠΑ ξεπερνά τις 3000.
  • Τουλάχιστον 2.148 άνθρωποι εκτελέστηκαν το 2005 σε 22 χώρες, ενώ τουλάχιστον 5.186 καταδικάσθηκαν σε θάνατο τον ίδιο χρόνο σε 53 χώρες.
  • Το 94% των εκτελέσεων έγιναν στην Κίνα (1770), στο Ιράν, στη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ.
  • Στις ΗΠΑ εκτελέστηκαν 19 ανήλικοι μεταξύ 1900 – 2003, οι περισσότεροι από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Σημειώνεται ότι η εκτέλεση ανηλίκων απαγορεύεται από τις διεθνείς συνθήκες.

Αυτά στο σήμερα. Η θανατική ποινή όμως είναι παλιότερη κι από το αρχαιότερο επάγγελμα. Και οι μέθοδοι εκτέλεση της, δείχνουν όλη την παρανοϊκή διαστροφή του ανθρώπινου μυαλού.

Πάμε να δούμε μερικές από τις πιο φρικτές που σκαρφίστηκε το πιο δολοφονικό και διαταραγμένο ψυχικά πλάσμα στον πλανήτη.

H κούνια του Ιούδα

Μεσαιωνική μέθοδος με το θύμα να τοποθετείται γυμνό πάνω σε μια πυραμίδα. Η άκρη της εισερχόταν στον πρωκτό ή το αιδοίο ενώ με σχοινιά το σώμα πιεζόταν προς τα κάτω. Ο θάνατος επερχόταν είτε από αιμορραγία (λόγω του ανασκολοπισμού) είτε από μόλυνση.

Ο μπρούτζινος ταύρος

Ένα κούφιος μπρούτζινος ταύρος στο εσωτερικό του οποίου τοποθετούταν το θύμα ενώ στο κάτω μέρος άναβε φωτιά. Στα ρουθούνια του ταύρου υπήρχε μία τρύπα ώστε να βγαίνουν οι κραυγές του ανθρώπου που τσουρουφλιζόταν.

Ήταν μία έμπνευση του Αθηναίου Πέριλλου, δώρο στον Φάλαρις, τύραννο του Ακράγαντα, Δωρικής αποικίας στην Σικελία. Ο Φάλαρις, δοκίμασε τον ταύρο θανατώνοντας τον ίδιο του τον κατασκευαστή.

Ο αρουραίος

Ένα κουτί ή κουβάς εφαρμοζόταν στην κοιλιά κάποιου άτυχου και στο εσωτερικό του τοποθετούταν ένας αρουραίος. Στην συνέχεια πυρακτωνόταν αναγκάζοντας τον αρουραίο να ψάξει τρόπο διαφυγής που δεν ήταν άλλος από το να σκάψει στην κοιλιά του θύματος.

Πριόνισμα

Λέγεται ότι είναι τόσο παλιό όσο ο Καλιγούλας. Περαιτέρω περιγραφές μάλλον δεν χρειάζονται. Η εικόνα τα λέει όλα…

Η γερμανική καρέκλα

Πόσο άβολα μπορεί να κάτσει κανείς; Τόσο ώστε να σπάσει το σώμα του στην μέση. Δεν αποτελεί ακριβώς μέθοδο θανάτωσης αλλά βασανιστηρίου που προκαλεί αναπηρία στο θύμα αφού τσακίζει πλάτη και μέση. Σύμφωνα με καταγγελίες, η χρήση δεν περιορίστηκε στα μεσαιωνικά χρόνια αλλά και στην σύγχρονη εποχή, όπως για παράδειγμα στις αρχές των 90ς από τον Συριακό στρατό.

Το κλουβί

Χωρίς φαΐ και χωρίς νερό, μέσα σε ένα αιωρούμενο κλουβί. Μέχρι ο έγκλειστος να καταλήξει τροφή για τα κοράκια!

Οι τσιμεντένιες μπότες

Αγαπημένη μέθοδος εκτέλεσης των μαφιόζων στις ΗΠΑ και happy hour για τα ψάρια!

Ρεπουμπλικάνικος γάμος

Ένας άντρας και μία γυναίκα δένονταν γυμνοί μαζί και πήγαιναν στον πάτο του ποταμού για να περάσουν μαζί το υπόλοιπο του σύντομου βίου τους. Η μέθοδος χρησιμοποιήθηκε στην Ναντ της Γαλλίας κατά την περίοδο της Τρομοκρατίας.

Σταύρωση

Η πιο γνωστή μέθοδος με το όργανο του βασανιστικού θανάτου να καταφέρνει να γίνει σύμβολο της θρησκείας της αγάπης!

Διαμελισμός

Ο μεσαίωνας πρέπει να έχει τα πρωτεία στις ευφάνταστες κι επώδυνες εκτελέσεις. Είχαν κάνει ολόκληρη επιστήμη την ανατομία του ανθρώπινου σώματος αλλά όχι για καλό σκοπό. Εδώ τα πράγματα ήταν απλά: τέσσερα άκρα, τέσσερα άλογα, τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Παλούκωμα

Ή ανασκολοπισμός. Γνώρισε μεγάλες δόξες με τον Βλαντ Ντρακούλ ή Βλαντ τον Ανασκολοπιστή. Ωστόσο οι ρίζες βρισκόντουσαν αιώνες πίσω, ενώ το πιο διάσημο θύμα του στην Ελλάδα (αν και η ιστορία το αναφέρει ως σούβλισμα) ήταν ο Αθανάσιος Διάκος. Ένα μακρύ κοντάρι, συνήθως και όχι και πολύ αιχμηρή άκρη, εισερχόταν από τον πρωκτό και διαπερνούσε όλο το σώμα. Τοποθετούταν σε κάθετη στάση ώστε σιγά και βασανιστικά να ξεσκίζει εσωτερικά το θύμα, προκαλώντας αργό και επίπονο θάνατο.

Λίγο απ’ όλα

Αγαπημένη μέθοδος εκτέλεσης “προδοτών” από τους μεσαιωνικούς Άγγλους. Την γνωρίσαμε περισσότερο από τα πάθη του Γουίλιαμ Γουάλας. Το θύμα απαγχονιζόταν αλλά αφηνόταν λίγο πριν επέλθει ο θάνατος. Στην συνέχεια, κι ενώ ήταν ακόμα ζωντανό, ευνουχιζόταν και του αφαιρούνταν τα εσωτερικά όργανα τα οποία και καίγονταν μπροστά στα μάτια του λίγο πριν εκείνα κλείσουν οριστικά. Έπειτα το σώμα του τεμαχιζόταν στα τέσσερα και εκτιθόταν σε τέσσερα διαφορετικά μέρη για να μην υπάρξει κανείς που δεν θα είχε ενημερωθεί για την τύχη του “προδότη”. Βλέπετε, έπαιρναν πολύ σοβαρά την επικοινωνιακή τακτική…

Και αυτά είναι μόνο μερικές από τα δεκάδες περιπτώσεις.

Η αρρώστια του ανθρώπινου μυαλού είναι πολύ μεγαλύτερη. Θα επανέλθουμε για να δούμε κι άλλες περιπτώσεις. Αφού πρώτα συνέλθει το στομάχι μας…

Δες κι αυτά:

Θανατική ποινή ζητά ο Βελόπουλος – Κάνει τους Χρυσαυγίτες να μοιάζουν γατάκια

Liberteam

Εσύ είδες το βίντεο της δολοφονίας του Στεφανάκου που ΔΕΝ δείχνει τίποτα, ή ακόμα;

Liberteam

Αποκοπή κεφαλιού: η νέα -πιο ανθρώπινη- εκτέλεση

Liberteam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More