Φορτώνιιιιει

Θες να μάθεις πόσα βγάζει ο Ομπάμα;

Θες να μάθεις πόσα βγάζει ο Ομπάμα;

LiberteamLiberteam21/02/20161min

Πάντως πολλά περισσότερα από σένα!

Φαίνεται πως το να είσαι πλανητάρχης είναι μια καλοπληρωμένη δουλειά. Πώς αλλιώς να αποζημιωθείς για όλη αυτή την ελευθερία και δημοκρατία που φέρνεις στην οικουμένη (χωρίς κανείς να στο ζητάει φυσικά);

Μόλις μάθαμε λοιπόν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ καθαρίζει 400.000 δολαριάκια τον χρόνο (360.000 ευρώ), 30 χιλιαρικάκια τον μήνα δηλαδή, συν άλλα 50.000 δολάρια (45.000 ευρώ) σε επιδόματα.

Οι προεδρικές απολαβές μπορεί να μη φαίνονται τεράστιες, είναι όμως, καθώς μιλάμε για 9 φορές πάνω από τον εθνικό μέσο όρο ετήσιων απολαβών (45.230 δολάρια ή 40.630 ευρώ). Και βέβαια ο πρόεδρος δεν χαλά σέντσι σε ενοίκια ή μετακινήσεις, αφού μένει στον Λευκό Οίκο και σουλατσάρει με τη λιμουζίνα και το Air Force One.

ohhbbanmma1

Υπάρχει όμως και καλύτερο: μετά το τέλος της θητείας του, ο αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει να παραμένει στο κρατικό μισθολόγιο, λαμβάνοντας ετήσια σύνταξη της τάξης των 200.000 δολαρίων, δωρεάν περίθαλψη, πληρωμένα επίσημα ταξίδια ως πρώην πλανητάρχης και άλλα πολλά. Καλή παρηγοριά δηλαδή που θα χάσεις κάποια στιγμή το Οβάλ Γραφείο.

Και σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, όχι, η πρώτη κυρία δεν παίρνει φράγκο!

Liberteam

Liberteam

Άνευ όρων και ορίων