Καλοτυχία για τη γιαπωνέζα νύφη είναι να καβαλάει ένα ξύλινο πέος

Καλοτυχία για τη γιαπωνέζα νύφη είναι να καβαλάει ένα ξύλινο πέος

LiberteamLiberteam14/03/2017
Ακούτε εκεί στο Ελλάντα, δεισιδαιμονίες, προκαταλήψεις και γιγαντιαίοι φαλλοί συνθέτουν ένα πετυχημένο γαμήλιο ξεκίνημα στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Μπορεί οι Ρωμαίοι να μελετούσαν τα εντόσθια γουρουνιών για να βρουν την πιο καλότυχη ημερομηνία για τον γάμο τους, οι ινδουιστές να θεωρούν ακόμα και σήμερα τη βροχή ως σημάδι της θείας εύνοιας και οι Αιγύπτιες να τσιμπούν τη νύφη για καλό ριζικό, είναι οι Ιάπωνες όμως αυτοί που βάζουν σε όλους τα γυαλιά.

Γιατί βλέπεις οι δικές τους νύφες σκαρφαλώνουν σε τεραστίων διαστάσεων ξύλινους φαλλούς και παρελαύνουν στους δρόμους, ντροπιάζοντας ακόμα και τα δικά μας διονυσιακά έθιμα, σαν το τυρναβίτικο Μπουρανί την Καθαρά Δευτέρα.

Ωραίοι…

Σε ετήσιο φεστιβαλάκι που διοργανώνεται λοιπόν κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου, οι προσφάτως νυμφευμένες φορούν το νυφιάτικό τους και ανεβαίνουν στο πελώριο ομοίωμα, που συμβολίζει λέει την καλή τύχη. Με τέτοιο μέγεθος, είναι βασικά η καλή τύχη!

Πρόκειται ουσιαστικά για έθιμο γονιμότητας και γαμήλιας μακαριότητας και είναι μία μόνο από τις πεο-γιορτές της μακρινής Ιαπωνίας, που συνεχίζει να κρατά στα ύψη το ηθικό των προσφάτως παντρεμένων.

Κι αυτό είναι όλο…

Liberteam

Liberteam

Άνευ όρων και ορίων