TROLLING

Η πουστιά είναι στην ψυχή και όχι στο κορμί, κύριε κυβερνητικέ εταίρε

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιμένει να θυμίζει περιφερόμενο θίασο. Λάθος. Στους θιάσους μπορεί ο κάθε ηθοποιός να έχει τον ρόλο του αλλά όλοι υπηρετούν το ίδιο έργο. Οι ηθοποιοί βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν ρόλους από διαφορετικό έργο ο καθένας. Ανάλογα με τα γούστα τους.

Ενώ λοιπόν όλοι ισχυρίζονται ότι θέλουν να ανήκουν στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, τελικά φαίνεται ότι η επιθυμία τους αυτή περιορίζεται σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά μέτρα τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και όχι τις κοινωνικές. Αυτές δηλαδή που εδώ και αιώνες μας βγάζουν σταδιακά από τον σκοταδισμό και τον μεσαίωνα.

Πιο πρόσφατο τραγικό χτύπημα, αυτό του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνου Κατσίκη. Ο ομοφοβικός του λόγος, με πρόσχημα όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, τα χριστιανικά και πατριωτικά ιδεώδη  μπορεί αν σόκαρε αλλά δεν ήταν αυτό το χειρότερο.

Το χειρότερο ήταν η παθητική στάση που είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι δηλαδή που υποτίθεται ότι είναι προοδευτικοί και υπέρμαχοι της ελευθερίας και της ισότητας.

Αντίδραση υπήρξε μόνο από τον Μάριο Γεωργιάδη. Ναι, τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων. Του Βασίλη Λεβέντη. Εκείνου που μπήκε στην Βουλή ως Τρολ για να προκύψει ο πιο σοβαρός μέσα στην κρυόπλαστη κωμωδία που λέγεται Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τι είπε ο Κατσίκης;

Υπεραμύνθηκε της επιλογής του κόμματος να καταψηφίσει τα άρθρα της ευρωπαϊκής οδηγίας που εξομοιώνουν το Σύμφωνο Συμβίωσης με το θρησκευτικό και πολιτικό γάμο στο πεδίο των εργασιακών ώστε να διεκδικούν τα μέρη του συνυπηρέτηση ή οικογενειακά επιδόματα.

Βασικό του επιχείρημα ήταν πως μέσω της συγκεκριμένης οδηγίας ανοίγει ο δρόμος για το δικαίωμα τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και υποστήριξε την ανάγκη οριοθέτησης του δικαιώματος αυτοδιάθεσης των ανθρώπων.

Και τόνισε:

«Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Μπορεί; Ρωτάω»

Στην παρέμβαση του Μάριου Γεωργιάδη που αναρωτήθηκε “γιατί όχι”, απάντησε με το εντυπωσιακό επιχείρημα (#NOT) “Το ότι δεν αντιλαμβάνεστε γιατί δεν μπορεί, δείχνει το IQ σας”.

https://youtu.be/OBA5QyWPT5A

Χριστιανικά και πατριωτικά ιδεώδη

Πιπιλίζοντας την κλασική καραμέλα περί χριστιανισμού και πατριωτισμού είπε:

“Παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως Έλληνες πατριώτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις αρχές μας”

Μάλιστα. Τι ορίζουμε ως χριστιανικά ιδεώδη; Αυτά που δημιουργήθηκαν μετά την επισημοποιήση της θρησκείας, 3 περίπου αιώνες μετά την σταύρωση του Χριστού ή τις πράξεις και τις απόψεις του Ιησού;

Θυμίζουμε ότι αυτά που μας έχει μάθει το επίσημο έγγραφο της εκκλησίας είναι ότι ο Υιός του Θεού δεν επέτρεψε να λιθοβοληθεί η πόρνη καλώντας τους αναμάρτητους να ρίξουν την πρώτη πέτρα, γύρισε και το άλλο μάγουλο όταν τον χαστούκισαν και υπήρξε ο πρώτος που υποστήριξε τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας λέγοντας ότι πρέπει να δίνουμε τα της εκκλησίας στην εκκλησία και τα του Καίσαρα στον Καίσαρα.

Σχετικά με ελληνικά ιδεώδη, μάλλον ξεχνάνε ότι σε πολλές ελληνικές πόλεις της αρχαιότητας (την οποία οι εθνικιστές χρησιμοποιούν ως έμβλημα και θεωρούν ύψιστη τιμή) η ομοφυλοφιλία και η αμφιφυλοφιλία δεν ήταν απλά αποδεκτές αλλά μέρος της καθημερινότητας.

Αποκορύφωμα ο θρυλικός Ιερός Λόχος των Θηβών που αποτελούταν από 150 ζευγάρια εραστών, προκειμένου να είναι πιο ενωμένοι και αποτελεσματικοί στην μάχη, προστατεύοντας ο ένας τον άλλο με μεγαλύτερο πάθος. Ανάλογη πεποίθηση υπάρχει ακόμα και για τους 300 του Λεωνίδα.

Μάλιστα υπάρχουν και πολλές ακόμα ιστορίες που για “ηθικούς” λόγους δεν διδάσκονται στα σχολεία αλλά έχουν διασωθεί. Όπως για παράδειγμα το ότι η τιμωρία του Ηρακλή για το φόνο του Ιφίτου ήταν να διατελέσει για ένα μεγάλο διάστημα σκλάβος της βασίλισσας της Λυδιάς, Ομφαλής, η οποία τον είχε ντυμένο με γυναικεία ρούχα (check).

Με άλλα λόγια, και με βάση το σκεπτικό του κυρίου Κατσίκη και των ομοϊδεατών του, η κοινωνία μας οφείλει να βάλει ανθρώπους στο περιθώριο για “εγκλήματα” που δεν είναι από επιλογή τους. Γιατί, είτε αρέσει είτε όχι, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή.

Αλήθεια, κύριε Κατσίκη και λοιποί, όταν βλέπετε τα παραληρήματα της Ελένης Λουκά, γελάτε ή χειροκροτείτε;

Δες κι αυτά:

Η καθημερινότητα ενός γκέι σύμφωνα με τον μέσο μπετόβλακα

Mod

Ένας παραμυθένιος λεσβιακός γάμος για να σκάσεις από τη ζήλια

Liberteam

Πουστιές

Liberteam

Τα αποβράσματα της κοινωνίας ρίχνουμε μία κλεφτή ματιά στις εκκλησιαστικές λουμπινιές

Liberteam

Σύμφωνο συμβίωσης και… καρκινογενέσεις

Mod

Εσένα ποιος σε αντιπροσωπεύει;

Mod

Κι αν ο κολλητός σου αποκαλύψει ότι είναι gay;

Mod

Άκου παράξενο ακροδέξιο κόμμα οι Καμένοι του Καμμένου

Βγαλμένο από τη ζωή

Liberteam

Είναι θέμα οπτικής…

Mod

Από τον Νίκο Καρανίκα στην Άννα Βίσση, μία… “κρεμάλα” δρόμος

Liberteam

Εσύ ακούς trans;

Liberteam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More