Φορτώνιιιιει

Κόψε συντάξεις, έχουμε να δώσουμε επιχορήγηση στο Άγιο Όρος

Κόψε συντάξεις, έχουμε να δώσουμε επιχορήγηση στο Άγιο Όρος

Panos PanicPanos Panic25/03/20161min

Την ώρα που πέφτουν απανωτά τα χαράτσια, που κόβονται μισθοί, που πετσοκόβονται συντάξεις, που καταρρέουν νοσοκομεία, υπάρχει μία ελληνική επιχείρηση που αντιστέκεται στην κρίση και δίνει το παράδειγμα σε όλους μας για να αντιμετωπίσουμε τα δεινά που έρχονται.

Γιατί φίλε μου, μπορεί αύριο μεθαύριο να φτάσει το κράτος να προβεί ακόμα και σε κατάργηση της σύνταξης σου (με το αιτιολογικό “ας έκανες αποταμίευση”) αλλά αυτή την πολυεθνική δεν παίζει να την αγγίξει γιατί… φωτιά θα πέσει να το κάψει.

Η αναφορά γίνεται για τον όμιλο επιχειρήσεων εκκλησία και συγκεκριμένα την επιχείρηση Άγιο Όρος που από το 1981, με απόφαση της Νέα Δημοκρατίας, λαμβάνει ετήσια επιχορήγηση. Μία επιχορήγηση που συνεχίζει να λαμβάνει και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ (που έχει και την ετικέτα του αθεϊσμού).

Όπως διαβάζουμε και σε εκκλησιαστικά site:

“Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, το Υπουργικό Συμβούλιο, έχοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις, «καθορίζει το ύψος της ετήσιας οικονομικής χορηγίας του δημοσίου προς τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους για το οικονομικό έτος 2016 στο ποσό των ενός εκατομμυρίου διακοσίων σαράντα χιλιάδων (1.240.000,00) ευρώ.» Το ποσό είναι ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με το 2015, όπου η ετήσια οικονομική χορηγία του Δημοσίου προς το Άγιο Όρος ανήλθε στο ποσό των ενός εκατομμυρίου διακοσίων εβδομήντα οκτώ χιλιάδων (1.278.000) ευρώ.”


20162015_0
1981

Θυμίζουμε ότι μισθολόγιο του δημοσίου είναι 9.298 κληρικοί και 335 εκκλησιαστικοί υπάλληλοι, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή! Περισσότεροι δηλαδή από τους γιατρούς.

Ορθοδοξία ή θάνατος (είτε από πείνα είτα από αρρώστιες)

Υγ
Όποιος καλός χριστιανός νιώθει ότι τον προσβάλουν όλα αυτά, την επόμενη φορά που θα αρρωστήσει να μην πάει στον γιατρό, να πάει στον παπά για να τον κάνει καλά στην τιμή ενός κεριού.

Panos Panic

Panos Panic

"Κάποιοι εξυψώνονται από την αμαρτία ενώ κάποιοι ξεπέφτουν από την αρετή" (Σέξπιρ)


One comment

 • joe35lok

  29/03/2016 at 9:30 μμ

  Φίλε μπορεί και να ‘χεις δίκιο σε κάποιο βαθμό αλλά κάνοντας “τον δικηγόρο του διαβόλου” (lol!), θα πω πως τα λεφτά που φέρνει από τα πέρατα του κόσμου το Άγιο Όρος, μέσω του λεγόμενου θρησκευτικού τουρισμού, όχι μόνο στο Όρος αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, είναι υπερπολλαπλάσια του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ. Τα λεφτά αυτά κρατάνε στη ζωή ξενοδοχεία, μικρές οικογενειακές πανσιόν, τουριστικά καταστήματα, γραφεία ταξιδίων, ταβέρνες και εστιατόρια, οδηγούς λεωφορείων και ξεναγούς και ολόκληρη τη βιομηχανία που είναι στημένη γύρω από αυτά…και στο τέλος μένουν εδώ στην Ελλάδα.

  Είτε μας αρέσει είτε όχι, η ορθοδοξία έχει συνδεθεί αναπόσπαστα με τον ελληνισμό και το να αφήσεις τα μοναστήρια να παρακμάσουν, ειδικά μετά το πόσο χρήμα έχει πέσει σε αυτή την “επένδυση” θα ήταν μάλλον ηλίθιο. Μην ξεχνάς ότι σε πολλές από αυτές τις μονές στεγάζονται μουσεία με υλικό από την εποχή του Βυζαντίου αλλά και της Επαναστάσεως όπως επίσης βιβλιοθήκες μοναδικές σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ τα ίδια τα κτίσματα απο αρχιτεκτονικής άποψης αποτελούν θαύματα.

  Τα χρήματα ωστόσο που πέφτουν στην επιστήμη, ακόμα και εν μέσω κρίσης και καλός γίνεται αυτό, είναι πάλι, σίγουρα υπερπολλαπλάσια του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ.

  Μία αναφορά σε προσωπική εμπειρία, δεν ξέρω αν έχεις πάει ποτέ στο Όρος και γράφεις έχοντας εμπειρία, εγώ προσπάθησα μία φορά πριν κάμποσα χρόνια που βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν τα κατάφερα γιατί δεν είχα φροντίσει να έχω μαζί μου τα κατάλληλα έγγραφα. Έφτασα μέχρι την Ουρανούπολη όπου αν και δεν το ‘χα σκοπό κάθισα μερικές μέρες.

  Η Ουρανούπολη είναι στην ουσία η πύλη του Αγίου Όρους και όπως ακούγεται και το όνομα του, αυτό το μέρος είναι γαλήνιο και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του σε συνδυασμό με την φύση το κάνουν σχεδόν μαγικό. Κατά την παραμονή μου εκεί γνώρισα ενδιαφέρον ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο και φεύγοντας για να γυρίσω στην πόλη ένιωσα αυτό που κατα καιρούς άκουγα από φίλους και γνωστούς…”αυτό το μέρος είναι φάρμακο για την ψυχή”. Και πράγματι, είναι και η ψυχή που χρειάζεται φροντίδα, φάρμακο και γιατρό και όχι μονάχα το σώμα. Αυτό ισχύει είτε πιστεύεις στο Θεό είτε όχι. Εγώ προσωπικά πιστεύω αλλά όχι με φανατική ή θρησκοληπτική διάθεση.

  Κατά την επιστροφή και αφού δεν είχα καταφέρει να ανέβω στα μοναστήρια, ξέκλεψα 2-3 μέρες επιπλέον άδειας από τη δουλειά και σταμάτησα στην Καλαμπάκα όπου επισκέφτηκα τα Μετέωρα, έναν άλλο απίστευτο τόπο που συστήνω ανεπιφύλακτα.

  Μέχρι και σήμερα διατηρώ φιλικές επαφές με αρκετούς από αυτούς τους ανθρώπους που γνώρισα σ’ αυτό το ταξίδι, άλλους από Ελλάδα άλλους από Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο κλπ. και αυτό νομίζω είναι ανεκτίμητο.

  Η “πρόταση” που ακούω κατά καιρούς, κυρίως από ανθρώπους που δηλώνουν “άθεοι” να σταματήσουν να συντηρούνται αυτοί οι χώροι, που όπως είπα και πριν έχουν συνδεθεί αναπόσπαστα με την ιστορία και την παράδοση αυτού του τόπου, θυμίζουν σκοταδιστικές, σχεδόν τζιχαντιστικές αντιλήψεις και νοοτροπίες που δυστυχώς στο παρελθόν ακολούθησαν και οι χριστιανοί.

  Τέλος θέλω να πω ότι είναι διαφορετικό το να είναι κανείς άθεος και διαφορετικό να είναι αντίθεος ή αντίχριστος και δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά. Το μοντέλο του άθεου που έχει επικρατήσει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια θέλει τους πρεσβευτές του φανατικούς πολέμιους του Χριστού, του Θεού και περιέργως της χριστιανικής μονάχα θρησκείας, σε τέτοιο βαθμό που καταντάνε γραφικοί. Κάτι σαν την κα Λουκά αλλά στο αντίστροφο. Πολλοί από αυτούς σαν πρόβατα δηλώνουν άθεοι από “μόδα”, ακόμα όμως κι αν θες να το δεις έτσι, αντισυμβατικό και “rock” σήμερα είναι το να είσαι χριστιανός και όχι άθεος, ειδικά τώρα που αυτό μπορεί να σου στοιχίσει ακόμα και το κεφάλι, lol!

  Ο πραγματικός άθεος όπως πιστεύω εγώ, δεν ασχολείται καθόλου με αυτά τα θέματα. Έχει ξεκαθαρίσει προ πολλού μέσα του και έχει πλήρως πειστεί ότι δεν υπάρχει Θεός. Θεωρεί πως το να σπαταλάει πολύτιμο χρόνο από τη μοναδική και χωρίς συνέχεια μετα θάνατον ζωή του σε κάτι που απλά δεν υπάρχει είναι άσκοπο και ασύμφορο.
  Αντίθετα με αυτή τη στάση, ο έλληνας “άθεος” ασχολείται με τον Θεό και τη θρησκεία περισσότερο κι απ’ τον πιστό, καταλήγοντας πολλές φορές να αφιερώνει ολόκληρη τη ζωή και το χρόνο του. κάθε σκέψη και κάθε ανάσα του στο Θεό και αυτό για μένα είναι υπέροχο, όχι επειδή είμαι χριστιανός αλλά επειδή λατρεύω αυτού του είδους τις κωμικοτραγικές ειρωνείες της ζωής!

  Γάμησε τα…ξεκίνησα να γράψω σχόλιο και έγραψα άρθρο! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.