Ποιος πούστης σκέφτηκε αυτό το όνομα;

Ποιος πούστης σκέφτηκε αυτό το όνομα;

Panos PanicPanos Panic18/06/2017
Όταν οι "αδερφές" γαμούσαν κι έδερναν

Διαβάζουμε:

“Eνταση μεταξύ ακροδεξιών του Ιερού Λόχου και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της παρέλασης του 6ου Thessaloniki Pride.”

Έχει πολύ ενδιαφέρον η ονομασία της ομάδας που την έπεσε στους ομοφυλόφιλους: Ιερός Λόχος.

Τι ήταν ο Ιερός Λόχος;

Ο θρυλικός Ιερός Λόχος των Θηβών  αποτελούταν από 150 ζευγάρια εραστών, προκειμένου να είναι πιο ενωμένοι και αποτελεσματικοί στην μάχη, προστατεύοντας ο ένας τον άλλο με μεγαλύτερο πάθος. Ανάλογη πεποίθηση υπάρχει ακόμα και για τους 300 του Λεωνίδα.

Με άλλα λόγια, μία ομάδα που εναντιώνεται στους gay διάλεξε για όνομα της αυτό της σπουδαιότερης gay στρατιάς της αρχαίας Ελλάδας! Να, δες κι εδώ

Πέραν τούτου υπάρχουν και πολλές ακόμα ιστορίες που για «ηθικούς» λόγους δεν διδάσκονται στα σχολεία αλλά έχουν διασωθεί. Όπως για παράδειγμα το ότι η τιμωρία του Ηρακλή για το φόνο του Ιφίτου ήταν να διατελέσει για ένα μεγάλο διάστημα σκλάβος της βασίλισσας της Λυδιάς, Ομφαλής, η οποία τον είχε ντυμένο με γυναικεία ρούχα (check).

Σχετικά με ελληνικά ιδεώδη, μάλλον ξεχνάνε ότι σε πολλές ελληνικές πόλεις της αρχαιότητας (την οποία οι εθνικιστές χρησιμοποιούν ως έμβλημα και θεωρούν ύψιστη τιμή) η ομοφυλοφιλία και η αμφιφυλοφιλία δεν ήταν απλά αποδεκτές αλλά μέρος της καθημερινότητας.

Ps
Υπήρξαν μεταγενέστερα και άλλοι δύο Ιεροί λόχοι, ένας που έδρασε στην αρχή της επανάστασης του 21 κι ένας που έδρασε στην Μέση Ανατολή στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
Κοινό τους ήταν ότι δανείστηκαν το όνομα από τους θρυλικούς Θηβαίους και μάχονταν για την ελευθερία και όχι για κατακτητές (Οθωμανούς ή Ναζί).

 

Panos Panic

Panos Panic

"Κάποιοι εξυψώνονται από την αμαρτία ενώ κάποιοι ξεπέφτουν από την αρετή" (Σέξπιρ)


Leave a Reply

Your email address will not be published.