Τα στοιχεία για την κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα θα σε κάνουν να ντραπείς που είσαι Έλλην

Τα στοιχεία για την κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα θα σε κάνουν να ντραπείς που είσαι Έλλην

LiberteamLiberteam08/10/2016
Ωραίος -και φιλόζωος- σαν Έλληνας

Η Αστυνομία έδωσε στην κυκλοφορία τα νούμερα για τις εγκληματικές πράξεις και τους βασανισμούς ζώων στη χώρα μας και τα πράγματα δεν είναι καθόλου ελπιδοφόρα.

Πολλά τα δίποδα κτήνη που κακοποιούν ανυπεράσπιστα ζωάκια στη χώρα μας, δείχνοντας τον πολιτισμό μας αναφορικά με τους συμπαθείς χνουδωτούς μας φίλους.

Στο εννιάμηνο του 2016 λοιπόν η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 156 άτομα για κακοποίηση, βασανισμό ή θανάτωση ζώων, άλλοι 553 κατηγορήθηκαν για σχετικά αδικήματα, ενώ σχηματίστηκαν και περισσότερες από 940 δικογραφίες για το θέμα που μας απασχολεί.

Η Αστυνομία κλήθηκε να διαχειριστεί στο ίδιο διάστημα 1.060 καταγγελίες και επενέβη τελικά στις 1.000 από αυτές. Συγκλονιστικά μαύρα τα νούμερα ε; Δες και τα αντίστοιχα στοιχεία για τα δύο περασμένα χρόνια να βυθιστείς ακόμα περισσότερο στη θλίψη.

doogggallsjjjd3

Βυθίστηκες; Ας μάθουμε τώρα και κάτι, σε περίπτωση που δεν το ξέρουμε. Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου και ιδιαίτερα συγκεκριμένες μορφές βίας, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός και η αναίτια θανάτωσή ζώων, τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης ή/και τσουχτερές χρηματικές ποινές.

Η Ελληνική Αστυνομία μας γνωστοποιεί πως τα διοικητικά πρόστιμα και οι κυρώσεις βεβαιώνονται αυτοτελώς και μας ενθαρρύνει να ενημερώνουμε τα τοπικά αστυνομικά τμήματα αν αντιληφθούμε τέτοιες συμπεριφορές.

doogggallsjjjd2

Κι αν θες να ξενερώσεις τελείως, δες στο zoosos τραγικά περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων στην Ελλάδα, έτσι για να γουστάρεις Σάββατο βράδυ…

Liberteam

Liberteam

Άνευ όρων και ορίων