Τι ποσοστό των Ισλανδών πιστεύουν είπαμε ότι ο κόσμος φτιάχτηκε από τον θεό;

Τι ποσοστό των Ισλανδών πιστεύουν είπαμε ότι ο κόσμος φτιάχτηκε από τον θεό;

LiberteamLiberteam18/01/2016

Κανένας λόγος ανησυχίας για το μικρό χριστιανικό χαλιφάτο της Βαλκανικής, η Ισλανδία είναι στου διαόλου.

Η Ισλανδία παραμένει ένα από τα πλέον κοσμικά έθνη του πλανήτη, έχοντας από καιρό αποδεσμευτεί από τις εννοιολογικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις της όποιας θρησκείας. Λιγότεροι από τους μισούς Ισλανδούς περιγράφουν τους εαυτούς τους ως θρήσκους, την ίδια ώρα που περισσότεροι από το 40% των νεαρών πολιτών (κάτω των 25 ετών) δηλώνουν άθεοι.

Και ως νεαροί και σκεπτόμενοι που είναι, απορρίπτουν τον ιουδαιοχριστιανικό «ευφυή σχεδιασμό» για τη δημιουργία του κόσμου, προκρίνοντας την πειστικότερη μέχρι στιγμής επιστημονική εξήγηση του Big Bang. Σε τι ποσοστό; Μα στο 100%! Ναι, η έρευνα μέτρησης της κοινής γνώμης δεν βρήκε ούτε έναν που να αποδέχεται τη βιβλική ιστορία του κόσμου. Νεαρούς παπάδες δεν ρώτησαν, φανταζόμαστε.

ghdgdhgukjfhgffgbfjfh1

Για να το πούμε στατιστικά, το 93,9% των νεαρών Ισλανδών θεωρεί ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε από τη Μεγάλη Έκρηξη, το 6,1% είτε δεν είχε άποψη είτε παρέθεσε άλλους λόγους και το 0,0% απέδωσε την κοσμογονία στον θεό.

Η έρευνα εκτελέστηκε από δημοσκοπική εταιρία για λογαριασμό ομίλου ισλανδών άθεων, αλλά εκεί δεν είναι Ελλάδα να πειράζουν τα στοιχεία. Οι κλυδωνισμοί που έφτασαν μέχρι το ελλαδικό βασίλειο του Χριστού λογίστηκαν ανεπαίσθητοι, καθώς εδώ η Εκκλησία κυβερνά και τα σκήπτρα τα κρατά το ανώτερο ον.

ghdgdhgukjfhgffgbfjfh2

Α, και κάτι ακόμα: σε σχετική ερώτηση για πλήρη διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους, που στην Ισλανδία είναι γεγονός εδώ και χρόνια και μένουν κάτι μικρές τυπικότητες ακόμα, ψιλοπράματα δηλαδή, θετικά αποκρίθηκε ένα 72% στο σύνολο των ερωτώμενων. Ωραίο όνειρο ε;

Liberteam

Liberteam

Άνευ όρων και ορίων