TIPS

Το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο στην καθημερινότητά μας

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει γίνει μια νέα καθημερινότητα για παλιούς καπνιστές, όπου ανακαλύπτουν ένα νέο, καλύτερο και υγιεινότερο τρόπο, αντικατάστασης ή διακοπής του καπνίσματος.

Αλλά ας δούμε από τι αποτελείται και πώς λειτουργεί.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελείτε από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία και έναν ατμοποιητή. Στον ατμοποιητή γίνεται η αναπλήρωση του υγρού και μέσα υπάρχει μια αντίσταση που είναι αναλώσιμη και χρειάζεται αντικατάσταση κάθε κάποια χρήση.

Η εύκολη αναπλήρωση, η καλύτερη και μεγαλύτερη απόδοση και η προσπάθεια πολλών επαγγελματιών του χώρου να διασφαλίζουν την ποιότητα των υγρών αναπλήρωσης, έχουν βάλει για τα καλά το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην καθημερινότητα μας!

Πιο αναλυτικά τα μέρη του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι τα παρακάτω.

Μπαταρία

Η μπαταρία στο ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι αυτή που μας δίνει την αυτονομία στη χρήση, δηλαδή πόσες ώρες θα κρατάει μέχρι την επόμενη φόρτιση, καθώς και σε αρκετές μπαταρίες, η δυνατότητα επιλογής της τάσης με την οποία θα ατμίζουμε.

Οι μπαταρίες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τις μπαταριοθήκες, τύπου Mod (όπου προσθέτουμε μια μπαταρία εξωτερικά) και τις μπαταρίες όπου υπάρχει ενσωματωμένη μπαταρία κλειστού τύπου, είτε τύπου Mod είτε τύπου eGo.

Οι μπαταριοθήκες ή αλλιώς Mod, είναι συσκευές που μπορούν πλέον να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ατμιστές. Ενσωματώνουν νέες καινοτομίες και πολλαπλά menu επιλογών. Είναι κατά κύριο λόγο σε μορφή μικρού κουτιού (box mods), με οθόνη OLED, όπου αναφέρονται πολλές πληροφορίες και έχουμε τη δυνατότητα ελέγχου της συσκευής μας, αλλά ακόμη και τη δυνατότητα αναβάθμισης του λογισμικού της. Επίσης μπορούμε με πολύ απλό τρόπο καθώς και οικονομικό, να αντικαταστήσουμε μια μπαταρία.

Στην άλλη κατηγορία, τις μπαταρίες ηλεκτρονικού τσιγάρου με ενσωματωμένη μπαταρία, έχουμε δύο υποεπιλογές, τις μπαταρίες τύπου Mod, όπου έχουμε τις ίδιες λειτουργίες με τις παραπάνω, οθόνη OLED, ρύθμιση της τάσης εξόδου, καθώς και πολλές πληροφορίες. Η άλλη εκδοχή είναι μπαταρίες σε σχήμα σωλήνα, τύπου eGo, όπου συνήθως έχουμε μικρότερη αυτονομία (διάρκεια ανάμεσα στις επαναφορτίσεις), αλλά είναι μικρές σε μέγεθος και εξαιρετικές για νέους ατμιστές, που δεν ήταν φανατικοί καπνιστές.

Ατμοποιήτής

Το δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό μέρος ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου, είναι ο ατμοποιητής. Και σε αυτή την κατηγορία, έχουμε δύο υποκατηγορίες. Υπάρχουν οι ατμοποιητές (Clearomizers), με έτοιμες αντιστάσεις (coils) και οι επισκευάσιμοι ατμοποιητές (RBA), ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Οι ατμοποιητές με έτοιμη αντίσταση (Clearomizers), είναι πολύ εύκολοι στη χρήση τους, εύκολοι στην αναπλήρωση του υγρού και ιδανικοί για νέους και παλιούς ατμιστές, καθώς υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών και δυνατοτήτων (ατμοποιητές με περισσότερη δύναμη, με πιο καλή γεύση κ.α).

Στην κατηγορία των επισκευάσιμων ατμοποιητών (RBA), συναντάμε ένα πιο εξειδικευμένο προϊόν, όπου ο ατμιστής κατασκευάζει μόνος του τις αντιστάσεις του, με τη βοήθεια διαφόρων εργαλείων και στη συνέχεια την εγκαθιστά στον ατμοποιητή. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε ακριβώς τι μας ταιριάζει, αλλά και να πάρουμε το μέγιστο της γεύσης που έχει κάποιο υγρό αναπλήρωσης, με την καθοδήγηση επαγγελματιών του χώρου.

Στην κατηγορία των επισκευάσιμων ατμοποιητών RBA (Rebuiltable Atomizers), έχουμε δύο υποκατηγορίες, τους ατμοποιητές με δοχείο RTA (Rebuiltable Tank Atomizers), όπου γεμίζουμε όπως και στους ατμοποιητές με έτοιμη αντίσταση και έχουν χώρο για να κρατάνε το υγρό αναπλήρωσης. Και οι ατμοποιητές RDA Drippers, όπου στάζουμε σταγόνες του υγρού αναπλήρωσης, στο ειδικά διαμορφωμένο χώρου αυτών των ατμοποιητών, χωρίς τη δυνατότητα διατήρησης μεγάλης ποσότητας υγρού αναπλήρωσης, αλλά κερδίζοντας εξαιρετική απόδοση γεύσης.

Πηγή imist.gr

Δες κι αυτά:

Το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο στην καθημερινότητά μας Vol. 3

Mod

Επιτέλους, βρέθηκε η πατέντα που θα σε κάνει να κόψεις το τσιγάρο

Mod

Το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο στην καθημερινότητά μας Vol. 2

Mod

Έτσι κόβεται το κάπνισμα

Liberteam

Στιγμές της ιστορίας του τσιγάρου στην Ελλάδα

Liberteam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More