Παρασκευή, 17 Νοέμβριος 2017
Home / LIBERSTORIES / Χριστός και φασισμός δεν περπάτησαν ποτέ χέρι – χέρι

Χριστός και φασισμός δεν περπάτησαν ποτέ χέρι – χέρι


Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα από αυτό εδώ το site έχουμε βάλλει κατά ιερέων. Πολλοί βαθιά θρησκευόμενοι, θεωρούν ότι το κάναμε στο πλαίσιο της – κατά εκείνους- αθεΐας μας, αδυνατώντας να καταλάβουν ότι ένα ράσο δεν αποτελεί συγχωροχάρτι και πώς ένας παπάς δεν είναι πάνω από τους νόμους του ανθρώπου, της λογικής και της ηθικής.

Έτσι, αρπάζουμε την ευκαιρία να βγάλουμε το καπέλο στον ιερέα Χαράλαμπο Λίβυο Παπαδόπουλο από την Κρήτη, με αφορμή την ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ από το Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Φρόντισε να ξυρίζεις συχνά το «μουστάκι» του φασίστα που φυτρώνει μέσα σου. Να πλένεις την κουκούλα του ρουφιάνου που διψά να στείλει την ζωή στο απόσπασμα. Κρύψε τις πέτρες που κουβαλάς στις τσέπες σου, γιατί βαραίνουν την ψυχή σου. Τσάκισε τον φασίστα που ζει μέσα σου, το φοβισμένο αυτό ανθρωπάκι που δεν αντέχει το διαφορετικό γιατί τρέμει τον εαυτό του. Και μάθε επιτέλους ότι Χριστός και φασισμός δεν περπάτησαν ποτέ χέρι χέρι, γιατί τους χωρίζει ένας σταυρός. Ο ένας σταυρώθηκε, ο άλλος σταυρώνει….»

Μία άποψη ενός ιερέα που πάει κόντρα στα όσα είχαμε συνηθίσει από βαριά ονόματα της ορθόδοξης ελλαδικής εκκλησίας, οι οποίοι τόσο με αναρτήσεις τους ή δημόσιους λόγους του αλλά και με δράσεις, έδειξαν την στήριξη τους στην Χρυσή Αυγή.

Τα σέβη μας πάτερ

Έχει κι άλλο πράμα

Σχετικά Liberteam

Liberteam
Άνευ όρων και ορίων

Check Also

Πώς μπορεί ο Αριστοτέλης να σου βγάλει γκόμενα

Ήθος, πάθος, λόγος, λίγη ρητορική δεινότητα, και το ‘ριξες το κορίτσι! Πόσο πίσω πρέπει να …