STORIES

Έξυπνα gadget ή ό,τι να ‘ναι ;

Τα gadget αυτά παρουσιάστηκαν στο μακρινό Αμέρικα πρίν καιρό αλλά εδώ στο Ελλάντα ακόμα… Μερικά απο αυτά, πραγματικά είναι για να σου καίνε τον εγκέφαλο αλλά και μερικά ίσως είναι και ιδιοφυές (λέμε τώρα). Anyway πάντως εμείς σαν επισήμα λαός της πατέντας σίγουρα θα μπορούσαμε να βρούμε μεγαλύτερη χρηστικότητα.

Το Δαχτυλίδι

Αυτό το δαχτυλίδι σας επιτρέπει να να ενεργοποιήσετε την τηλεόραση, να αναβοσβήνετε τα φώτα, ή να ξεκινήσει μια εφαρμογή στο smartphone σας. Δίνει μεγάλο bonus σε αυτούς που βαριούνται να πιάσουν ακόμα και το τηλεκοντρόλ απο το τραπεζάκι, αλλά σας λύνει τα χέρια γιατί όλα γίνονται με το δάχτυλο. Οπότε έχοντας και τα 2 χέρια ελευθερωμένα σίγουρα έχετε μεγαλύτερη ελευθερία. Αν θέλετε λοιπόν πλήρη έλεγχο κουνώντας το δαχτυλάκι σας το κόστος είναι στα 270$

 

Ψηφιακές Σόλες

st2

Τι να λέμε για αυτό το προιόν. Κρυώνουν τα ποδαράκια σου; Οι Digitsoles μπορούν να θερμάνουν τα πόδια σας αλλά και να μετρήσουν τα βήματα σας.  Μπορείτε να συνδέσετε τις σόλες μέσω Bluetooth και να χρησιμοποιήσετε Android ή iOS app για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία των ποδιών σας (ξεχωριστά κιόλας εαν θέλετε). Οι σόλες παρακολουθούν επίσης τα βήματά σας και μπορεί να σας πεί πόσες θερμίδες έχετε κάψει. Στο Αμέρικα πιστεύουν οτι είναι μια φαεινή ιδέα αλλά με κόστος 200$.

 

Η έξυπνη ζώνη Belty

belty

Φανταστείτε μια ζώνη με μηχανισμό κινητήρα που προσαρμόζεται στο σώμα σας όταν κάθεστε, ή να γίνεται το ίδιο όταν το έντερό σας επεκτείνεται κατά τη διάρκεια μιας μαραθώνιου meeting  φαγητού.  Όχι μην γελάτε κυρίες και κύριοι το προιόν αυτό υπάρχει και έχει κατασκευαστεί απο Γαλλική εταιρεία που πιστεύει οτι έχει πραγματοποιήσει το όνειρο , αλλά δεν τελειώνει εκεί. Η  Belty μπορεί επίσης να παρακολουθεί την περιφέρεια της μέσης σας και να μετρήσεi τη δραστηριότητά σας . Παράλληλα με τα μικροσκοπικά μοτέρ υπάρχει ένα επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο.

 

PetCube

petcube

PetCube. Το απόλυτο gadget για να επικοινωνείς με το κατοικίδιο σου απο απόσταση. Σου λείπει ο σκύλος σου ή η γάτα σου και εσύ είσαι στην δουλειά; Ας υποθέσουμε οτι έχεις χρόνο για να ασχοληθείς λίγο με αυτήν την καμενιά και θέλεις να παίξεις με τον σκύλο σου. Είναι μια camera με ήχο και ένα ενσωματωμένο λέιζερ. Συνδέεται με Wi-Fi και λειτουργεί μέσω ενός iOS ή Android app. Μπορείτε να δείτε και να μιλήσετε με το κατοικίδιο και να παίξετε μαζί του, με τη χρήση του λέιζερ. Το PetCube σου δίνει και μια έξτρα επιλογή. Αν είσαι εντελώς αργόσχολος και τεμπελάκος  μπορείς να του ορίσεις ένα προγραμμα αναπαραγωγής καθημερινά. Και τέλος αν οι φίλοι σας έχουν και αυτός PetCube και σας έχουν δώσει πρόσβαση μπορείτε να συνδεθείτε με τα δικά τους και να παίξετε εσείς με τα δικά τους κατοικίδια.(σατανικό??). Με 200$ μπορείς δηλαδή να τρελάνεις το κατοικίδιο σου ή των φίλων σου.

 

Budgee robot

budger

Η εποχή που τα ρομπότ στο πλανήτη Γη είναι σκλάβοι είναι ήδη εδώ. Ναι ναι καλά ακούσατε.  Με 1400$ μπορείς να αγοράσεις το δικό σου σκλαβάκι.  Το Budgee έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει τις βαλίτσες σας και να σας ακολουθεί σε απόσταση της επιλογής σας. Μπορείτε να το ελέγξετε χρησιμοποιώντας το smartphone ή το tablet σας και υπάρχει ένας διακόπτης στο κεφάλι του για οποιαδήποτε περίπτωση. Υποτίθεται ότι είναι σε θέση να αποφύγει τα εμπόδια , και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 20 κιλά και να προχωρά με τέσσερα μίλια ανά ώρα. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το χρώμα των ματιών και την φωνή του στις διαδρομές . Δεν έχουμε ιδέα όμως για το πώς μπορεί να χειριστεί ρομποτικά αναπόφευκτη άνοδό του στη συνείδηση ​​και την επακόλουθη υπαρξιακή κρίση. Παρόλα αυτά θα ήταν χρήσιμο σε μια μέση ελληνική οικογένεια.

 

Quitbit Lighter

st1

Θέλεις να κόψεις το κάπνισμα? Νομίζεις οτι έχεις δοκιμάσει τα πάντα αλλά κάνεις λάθος. Χρειάζεσαι λοιπόν 100$ και αυτόν τον αναπτήρα. Το Quitbit περιέχει ένα πηνίο θέρμανσης και θα χρειαστεί να φορτίζεται μία φορά την εβδομάδα .Ο αναπτήρας αυτός παρακολουθεί στενά κάθε φορά που εντοπίζει καπνό  και μπορεί να συγχρονιστεί με το iPhone ή το Android κινητό σας να σας δώσει μια σειρά από γραφικές παραστάσεις που δείχνουν τις συνήθειες καπνίσματος σας με κάθε λεπτομέρεια . Μπορείτε να ορίσετε ακόμη και τα όρια , έτσι ώστε το Quitbit να αρνηθεί να σας ανάψει. Οι κατασκευαστές λένε ότι ένα λιγότερο τσιγάρο την ημέρα, θα κάνει απόσβεση για τον αναπτήρα μέσα σε ένα χρόνο. Τώρα αν θα λειτουργήσει και θα κόψετε το κάπνισμα εμείς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε.

Δες κι αυτά:

Τα απόλυτα gadgets για την κουζίνα σου (για μυημένους μόνο)

Liberteam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More