CULT+ART

Αν ακούγαμε τον Σβαρτσενέγκερ, θα χάναμε την καλύτερη ατάκα του «Εξολοθρευτή»!

To «I’ll be back» που υπόσχεται ο Terminator δεν είναι άλλη μια άτακα του σινεμά, είναι μια από τις πιο προβεβλημένες στα παγκόσμια χρονικά της 7ης τέχνης, θρύλος σωστός από μόνη της.

Στέκεται αγέρωχη και επιβλητική εκεί στο πάνθεο των κινηματογραφικών φράσεων, πλάι ίσως στο «Houston, we have a problem» του «Apollo 13» και το «Luke, I am your father» του «Star Wars Episode 5 – The empire Strikes Back», σφραγίζοντας μια από τις μεγαλύτερες καλτιές της κινηματογραφικής ιστορίας.

Και μιλώντας για κινηματογραφική ιστορία, η πραγματική ατάκα του Darth ήταν «No. I am your father» και όχι η γνωστή παραλλαγή! Κι έτσι όλοι τη λέμε λάθος, παραθέτοντάς τη στραπατσαρισμένη εδώ και χρόνια, αλλά ας είναι, δεν είμαστε ανθολόγιο κινηματογράφου εδώ.

(Στο 2:00 η ατάκα η καλή)

Και να που μαθαίνουμε ότι το εμβληματικό «I’ll be back» δεν θα συνέβαινε ποτέ αν ήταν στο χέρι του νεωτεριστή Άρνολντ ή αν περνούσε το δικό του τέλος πάντων. Ο Εξολοθρευτής παραδέχτηκε πρόσφατα στο αμερικανικό ραδιόφωνο ότι θα προτιμούσε η φράση να εκστομιζόταν κομματάκι διαφορετική. Ας τον ακούσουμε με κομμένη την ανάσα:

«Ήταν ‘‘I’ll be back’’ και εγώ ήθελα να την αλλάξω σε ‘‘I will be back’’», είπε αυθάδικα στους κεραυνοβολημένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, πριν εξηγήσει ότι ο Τζέιμς Κάμερον δεν άκουγε κουβέντα: «Και μετά έγινε μεγάλος χαμός με τον Τζιμ Κάμερον», γέλασε ενθυμούμενος ο Άρνι, περιγράφοντας πώς γινόταν έξω φρενών ο σκηνοθέτης αν του πείραζες το σενάριο.

fhgjhdstyuoo1
Και το «hasta la vista, baby» δεν πήγαινε βέβαια πίσω

«Υπήρχε μια ολόκληρη συζήτηση για το πώς έπρεπε να το πούμε … και στο τέλος είπε: ‘‘λοιπόν, τι λέει το γ@μημένο το σενάριο;’’». «Το σενάριο λέει ‘‘I’ll be back’’», του απάντησε ο Άρνι για να λάβει τα αποστομωτικά ουρλιαχτά του Κάμερον: «Ε τότε πες το!». Γιατί έκανε όλον αυτό τον χαμό ο Σβαρτς; Μα επειδή «ένιωσα ότι η ατάκα θα ακουγόταν πιο μηχανιστική και απειλητική χωρίς τη σύντμηση της λέξης».

Για να είμαστε δίκαιοι, μπορεί και να είχε δίκιο ο Άρνι, αν και το γεγονός ότι ο Σβαρτσενέγκερ έχει υποκριτικές ανησυχίες μπορεί να μας στείλει στο διάολο (και ακόμα παραπέρα μη σου πω)! Ευτυχώς που τα άκουσε από τον Κάμερον δηλαδή και σώθηκε η μνημειώδης ατάκα…

https://youtu.be/HG3W37bxuqg

Δες κι αυτά:

Είμαστε σουρεάλ

Liberteam

Εθνική ταυτότητα

Liberteam

ΟΧΙ σε όλα

Liberteam

Ξεσπάστε ελεύθερα

Liberteam

Ο Obi-Wan τον δίνει στην Padme, ο Obi-Wan τον δίνει στην Padme, λένε τα αρρωστάκια του «Star Wars»

Liberteam

Ιδιαίτερες στιγμές

Liberteam

Κι αυτό τέχνη είναι…

Γλίτωσε και κάτι. Πάλι καλά…

Liberteam

Αν οι Avengers ήταν Έλληνες…

Liberteam

Αν ο Χάρι Πότερ είχε χαμηλό μπάτζετ

Liberteam

Fuck…

Liberteam

Ποιος τρόλαρε τηλεφωνικά τον Αλέξη;

Mod

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More