TROLLING

Δικηγόρος από τα Lidl κάνει μήνυση στα Lidl για την ελληνική σημαία

Η είδηση κυκλοφόρησε σε διάφορα «πατριωτικά» site, πράγμα που σημαίνει ότι καλό είναι να κρατάμε μια επιφύλαξη ως προς την εγκυρότητά της.

Αλλά για να κάνουμε λίγο κουβέντα, ας υποθέσουμε ότι είναι αληθινή.

Κυκλοφορεί, λοιπόν, ότι ένας αργείος δικηγόρος, ονόματι Δημήτρης Σαλαπάτας, κατέθεσε μήνυση εναντίον των Lidl για παραποίηση σημαίας (σχετικά με τον ντόρο μπορείτε να δείτε εδώ) και ζητά την ποινική δίωξη βασιζόμενος στον Νόμο 188 (ένα από τα σχετικά άρθρα που κυκλοφορούν μπορείτε να δείτε εδώ).

Άρθρο 188 Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας

  1. Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή.
  2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος τελεί πράξεις βανδαλισμού σε τόπους ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας καθώς και σε χώρους φύλαξης νεκρών ή νεκροταφεία ή αφαιρεί αυθαίρετα νεκρό ή μέλη του ή την τέφρα του από εκείνους που έχουν δικαίωμα να τα φυλάξουν, αν δεν τιμωρείται βαρύτερα κατ’ άλλη διάταξη.

Μόνο που όπως φαίνεται τσάμπα ο κόπος και τα έξοδα. Καθώς ο νόμος είναι πολύ πιο ξεκάθαρος και βγάζει λάδι τα Lidl καθώς όχι μόνο δεν υπήρξε παραποίηση σημαίας (οι μπλε και λευκές ρίγες δεν είναι μονοπώλιο της Ελληνικής σημαίας) αλλά όπως θα δούμε, απαγορεύεται η χρησιμοποίηση Ελληνικής σημαίας για διαφημιστικό και εμπορικό σκοπό, με βάση το νόμο 851. Συνεπώς τα Lidl θα μπορούσαν να διωχθούν ποινικά αν είχαν στα προϊόντα τους την ελληνική σημαία.

simaia

Με άλλα λόγια, αν ο συγκεκριμένος δικηγόρος ζητά να χρησιμοποιείται η σημαία για διαφημιστικούς και εμπορικούς σκοπούς, θα πρέπει να διωχθεί εκείνος ποινικά!

Δικηγόρος από τα Lidl!

Δες κι αυτά:

Γερμανική εγγύηση

Liberteam

Τα Lidl, ο Καμμένος (ο άλλος) και κυρίως o πατριώτης που συνεχίζει το κράξιμο χωρίς να παίρνει γραμμή τι συμβαίνει

Για να σιγουρευτείς ότι θα πει ΟΧΙ

Liberteam

Αντεπίθεση από τα Lidl

Liberteam

Πολιτισμός ρε φίλε

Mod

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More