CULT+ART

Είναι η Βενετία Πιτσιλάδη-Σούαρτ η νέα Χρυσηίδα Δημουλίδου;

Την περιπέτεια με το bullying που είχε δεχτεί απρόκλητα και αναίτια η κορυφαία ίσως συγγραφική πένα της Ελλάδας, κατά κόσμον Χρυσηίδα Δημουλίδου, θα τη θυμάσαι, δεν μπορεί, τέτοια κατακλυσμιαία γεγονότα χαράσσονται συνήθως στις μνήμες μας.

Φαίνεται όμως πως η Χρύσα της καρδιάς μας δεν είναι ο μόνος εκπρόσωπος της πνευματικής μας ιντελιγκέντσιας που έπεσε θύμα του ηλεκτρονικού μπόουλινγκ (για να θυμηθούμε και το άλλο αμίμητο πνεύμα, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχελογιαννάκη), καθώς η ιντερνετική αλητεία έχει πολλά ποδάρια.

nnvntsiilladddis1

Τώρα στο στόχαστρο μπήκε που λες η Βενετία Πιτσιλάδη-Σούαρτ, η οποία είχε διοργανώσει την παρουσίαση του νέου της πονήματος στο φιλολογικό όμιλο Hondos Center. Ναι, στην Ομόνοια, πού αλλού! Και είπε φυσικά να το κοινοποιήσει μέσω Facebook, κάνοντας προφανώς το μεγαλύτερο λάθος της σπουδαίας λογοτεχνικής της καριέρας.

Γιατί βλέπεις οι εχθροί του πνεύματος και όλοι οι αμόρφωτοι διαδικτυακοί κάφροι της την έπεσαν για τον ομολογουμένως παιχνιδιάρη τίτλο του βιβλίου της. Ποιος είναι αυτός; Μα το «Ολύγυμνη με ψυχικές χειροπέδες»! Ωραία, κόψε τα γέλια τώρα να συνεχίσουμε.

Αφού έγινε κακός χαμός, η συγγραφέας αναγκάστηκε να ακυρώσει την εκδήλωση, αφήνοντας τον τόπο μας κατάτι φτωχότερο πνευματικά. Όπως ακριβώς και η Χρυσηίδα μας δηλαδή, που είχε ανακοινώσει την οριστική απόσυρσή της από τη συγγραφική γειτονιά για παρόμοια αήθη επίθεση. Τι τα θες, είναι δύσκολοι καιροί για φωτισμένα πνεύματα.

nnvntsiilladddis2

Πληροφορίες ότι οι κλειδαράδες της Ομονοίας καραδοκούσαν τριγύρω από τον Hondo μήπως και κλειδωθεί κανείς με τις ψυχικές χειροπέδες ελέγχονται ως ανακριβείς. Όσοι έχουν απολαύσει λοιπόν «Το κελάρι της ντροπής», «Το σταυροδρόμι των ψυχών», τους «Αγγελιαφόρους του πεπρωμένου» και τον «Λύκο της μοναξιάς» της Δημουλίδου, φαντάζει λογική κίνηση να περάσουν τώρα στο «Ολόγυμνη με ψυχικές χειροπέδες» της Πιτσιλάδη-Σούαρτ.

Και επειδή το Libertin αγαπά τον πολιτισμό και προάγει τη λογοτεχνία, ορίστε και ένα δείγμα γραφής του «Ολόγυμνη με ψυχικές χειροπέδες» (όσες φορές και να το πεις δεν χάνει την αξία του):

nnvntsiilladddis3

Έβαλα το κόκκινο έξαλλο ντεκολτέ φόρεμα με τα μαύρα δαντελένια εσώρουχα και τις γόβες με τα ψηλά τακούνια, βάφτηκα με έντονο κόκκινο φλογερό κραγιόν στα χείλη, φόρεσα μεγάλα σκουλαρίκια, βραχιόλι και κολιέ με στρας, έριξα μια άσπρη γούνινη ετόλ στους ώμους και με ύφος ντίβας έφυγα χτυπώντας δυνατά την πόρτα. Στο νυχτερινό κέντρο που πήγαμε, ανέβηκα στην πίστα και χόρευα ασταμάτητα, πολύ προκλητικά και σεξουαλικά, ενώ συγχρόνως έπινα σαμπάνια και γελώντας φώναζα δυνατά: “Ζωή σ’ εσάς!”.

nnvntsiilladddis4
Λευτεριά στις ελληνίδες συγγραφείς

Καλά, ζωή σε λόγου μας, καμιά αμφιβολία…

Δες κι αυτά:

Εσύ έμαθες για τη νέα τιτανοτεράστια, σχεδόν αστρική, επιτυχία της Δημουλίδου;

Δεν κουφαίνει. Κουλαίνει…

Liberteam

Λογοτεχνία… league

Liberteam

H μάχη της γυναικείας πένας

Liberteam

Είναι η Χρυσηίδα ο Κοέλιο από τα Lidl που έλειπε από την ζωή μας;

Liberteam

Αποχαιρετούμε τη Χρυσηίδα που χάνουμε (επιτέλους!)

Φου Μαν Ψου

To δράμα της Χρυσηίδας Δημουλίδου που θα την κρατήσει μακριά από παρουσιάσεις, ενθρονίσεις και τέτοια

Liberteam

Ποτς γκένεν άτο;

Liberteam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More