STORIES

Εσύ τι θα έκανες για 1 δισ. ευρώ;

Η τιμή τιμή δεν έχει και όλο και κάποιον θα μπορείς να ξεκάνεις για τέτοια ποσά, σωστά;

Η ιστορία των λαχείων μετρά τα δικά της υπέροχα χρονικά και οι υπερτυχεροί βλέπουν τις ζωές τους να αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Όλα καλά ως εδώ, αν και έχει κι άλλο.

Βλέπετε στις ΗΠΑ το Powerball μέτρησε νέο τζάκποτ και το ποσό εκτινάχθηκε σε πάνω από 1,5 δισ. δολάρια! Τι θα μπορούσε να κάνει όμως ο τυχερός λαχνός, που θα ξεπηδήσει από μια καθόλου ευνοϊκή ποσόστωση της τάξης του 1/292,2 εκατομμύρια, για να αυξήσει τις πιθανότητές του στην κλήρωση; Αν ήσουν εσύ, θα έκανες κάτι παράνομο, ανήθικο και κατακριτέο για να βάλεις στο χέρι 1 δισ. ευρώ;

Κι αν ναι, τι; Εμπρησμό; Προδοσία; Ένοπλη ληστεία; Φόνο; Θα το έκανες; Το σκέφτεσαι ε; Είναι πολλά τα λεφτά. Κι εδώ μπαίνει η φανταστική και ιδιαιτέρως αποκαλυπτική έρευνα που έκανε το OnePoll.com ρωτώντας 1.000 Αμερικάνους τι θα ήταν διατεθειμένοι να κάνουν για να βάλουν στο χέρι τον αναπάντεχο μποναμά. Και βέβαια δεν ήταν και πολλά αυτά που δεν θα έκαναν!

mmoennyefsdfsfs2

Ας ξεκινήσουμε χαλαρά με μικροπαραπτώματα και μικροποσά. Ένα 15% θα έκλεβε από μαγαζιά και θα τζόγαρε σε σικέ αποτέλεσμα για 1.000 ψωροδολάρια. Ακόμα κι εδώ βέβαια το πράγμα έγινε τρομακτικό, καθώς 13 ερωτώμενοι θα σκότωναν για 1.000 δολάρια! Θα ήταν μάλιστα ευκολότερο γι’ αυτούς να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή παρά να ρίξουν φόλα σε κάποιο αδέσποτο ζώο.

Για 10.000 δολάρια, ένας στους πέντε είναι διατεθειμένος να γίνει επιδειξίας και να εμπλακεί σε ληστεία, την ίδια ώρα που ένας στους δέκα θα ψευδομαρτυρούσε και θα έκανε λαθρεμπόριο για το ίδιο ποσό.

mmoennyefsdfsfs3

Φτάνοντας στα 100.000 δολάρια, το πράγμα αλλάζει άρδην: το 25% θα παραχάραζε την υπογραφή του και θα έκλεβε ό,τι του πεις, την ίδια ώρα που ένας στους δέκα θα παντρευόταν όποιον να ναι, θα έκανε σεξ με άγνωστο και θα έκλεβε από την εφορία μέχρι και το πορτοφόλι ανήμπορης γριούλας!

Για 1 εκατ. δολάρια, το 10% θα πρωταγωνιστούσε σε σκηνή σκληρού πορνό, ασχέτως σεναρίου και συνθήκης, ακόμα και σε ομοφυλοφιλικό έρωτα. Για το ίδιο παχυλό ποσό, το ίδιο ποσοστό θα γινόταν βαποράκι, απατεώνας ολκής, ληστής τραπεζών και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να ξυλοκοπήσει αγρίως κάποιον άγνωστο στον δρόμο.

mmoennyefsdfsfs1

Αν και τα καλύτερα θα γίνονταν για το μεγάλο βραβείο του 1 δισ. δολαρίων. Το 6% του δείγματος (12% στους άντρες) θα ξεπάστρευε χωρίς τύψεις κάποιον και οι άντρες ήταν εδώ σαφώς πιο πρόθυμοι να επιδοθούν σε ειδεχθείς πράξεις κακοποίησης και βασανισμού, πάσχοντας προφανώς από το σύνδρομο του κουβαλητή. Και μπορεί ο φόνος να ξεπήδησε ως το χειρότερο έγκλημα που μόνο για μια καραβιά χρημάτων θα έκαναν οι ερωτώμενοι (ο άλλος εαυτός του καθενός μας, μην έχεις αμφιβολία), για πολύ λιγότερα ωστόσο πάμπολλοι εμφανίστηκαν πρόθυμοι να παγιδέψουν κάποιον για διάφορα εγκλήματα, να εξοντώσουν κατοικίδια, να κάψουν σπίτια και μαγαζιά, να προδώσουν οτιδήποτε μπορεί να προδοθεί και άλλα τέτοια υπέροχα.

Όλα έχουν την τιμή τους λοιπόν και πολλές φορές αυτή δεν είναι καν ακριβή…

Δες κι αυτά:

Φέρε πίσω τα λεφτά του καφέ μωρή: έτσι αντιδρά ο τσίπης στην απόρριψη

Liberteam

Ποιος είναι άραγε ο πιο πουτανιάρης λαός;

Liberteam

Για να γλιτώσουμε το κούρεμα

Liberteam

O άντρας περιδρομιάζει τόνους πίτσα για να ρίξει γυναίκες, λέει η έρευνα της καρδιάς μας

Liberteam

Η επιστήμη απαντά επιτέλους στο κολοσσιαίο ερώτημα γιατί μας αρέσουν οι κλανιές μας

Μιλάει η επιστήμη

Mod

Γιατί να βάλει κάποιος 1 εκατ. δολάρια σε μια τσάντα;

Liberteam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More