CULT+ART

Καλοτυχία για τη γιαπωνέζα νύφη είναι να καβαλάει ένα ξύλινο πέος

Μπορεί οι Ρωμαίοι να μελετούσαν τα εντόσθια γουρουνιών για να βρουν την πιο καλότυχη ημερομηνία για τον γάμο τους, οι ινδουιστές να θεωρούν ακόμα και σήμερα τη βροχή ως σημάδι της θείας εύνοιας και οι Αιγύπτιες να τσιμπούν τη νύφη για καλό ριζικό, είναι οι Ιάπωνες όμως αυτοί που βάζουν σε όλους τα γυαλιά.

Γιατί βλέπεις οι δικές τους νύφες σκαρφαλώνουν σε τεραστίων διαστάσεων ξύλινους φαλλούς και παρελαύνουν στους δρόμους, ντροπιάζοντας ακόμα και τα δικά μας διονυσιακά έθιμα, σαν το τυρναβίτικο Μπουρανί την Καθαρά Δευτέρα.

Ωραίοι…

Σε ετήσιο φεστιβαλάκι που διοργανώνεται λοιπόν κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου, οι προσφάτως νυμφευμένες φορούν το νυφιάτικό τους και ανεβαίνουν στο πελώριο ομοίωμα, που συμβολίζει λέει την καλή τύχη. Με τέτοιο μέγεθος, είναι βασικά η καλή τύχη!

Πρόκειται ουσιαστικά για έθιμο γονιμότητας και γαμήλιας μακαριότητας και είναι μία μόνο από τις πεο-γιορτές της μακρινής Ιαπωνίας, που συνεχίζει να κρατά στα ύψη το ηθικό των προσφάτως παντρεμένων.

Κι αυτό είναι όλο…

Δες κι αυτά:

Λένε ότι αυτό το βατράχι έχει το μεγαλύτερο πουλί στον κόσμο των αμφίβιων

Liberteam

Οι ζωντανοί με τους ζωντανούς και οι νεκροί… κι αυτοί με τους ζωντανούς

Mod

Ρε, τι μας έκανε ο Βέλγος…

Mod

To γιγαντιαίο χιονοπέος της Σουηδίας επιστρέφει πιο τιτανοτεράστιο από ποτέ

Liberteam

Βρέθηκε ο άντρας με το μεγαλύτερο καυλί στον κόσμο

Mod

Τέτοια αθλητικά πεο-διαγράμματα ούτε η ΕΡΤ

Liberteam

Αρχιτέκτονας τοπίου περνά τρία χρόνια φιλοτεχνώντας τη φυσική αυτή μαγεία

Liberteam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More