STORIES

Ποιος πούστης σκέφτηκε αυτό το όνομα;

Διαβάζουμε:

“Eνταση μεταξύ ακροδεξιών του Ιερού Λόχου και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της παρέλασης του 6ου Thessaloniki Pride.”

Έχει πολύ ενδιαφέρον η ονομασία της ομάδας που την έπεσε στους ομοφυλόφιλους: Ιερός Λόχος.

Τι ήταν ο Ιερός Λόχος;

Ο θρυλικός Ιερός Λόχος των Θηβών  αποτελούταν από 150 ζευγάρια εραστών, προκειμένου να είναι πιο ενωμένοι και αποτελεσματικοί στην μάχη, προστατεύοντας ο ένας τον άλλο με μεγαλύτερο πάθος. Ανάλογη πεποίθηση υπάρχει ακόμα και για τους 300 του Λεωνίδα.

Με άλλα λόγια, μία ομάδα που εναντιώνεται στους gay διάλεξε για όνομα της αυτό της σπουδαιότερης gay στρατιάς της αρχαίας Ελλάδας! Να, δες κι εδώ

Πέραν τούτου υπάρχουν και πολλές ακόμα ιστορίες που για «ηθικούς» λόγους δεν διδάσκονται στα σχολεία αλλά έχουν διασωθεί. Όπως για παράδειγμα το ότι η τιμωρία του Ηρακλή για το φόνο του Ιφίτου ήταν να διατελέσει για ένα μεγάλο διάστημα σκλάβος της βασίλισσας της Λυδιάς, Ομφαλής, η οποία τον είχε ντυμένο με γυναικεία ρούχα (check).

Σχετικά με ελληνικά ιδεώδη, μάλλον ξεχνάνε ότι σε πολλές ελληνικές πόλεις της αρχαιότητας (την οποία οι εθνικιστές χρησιμοποιούν ως έμβλημα και θεωρούν ύψιστη τιμή) η ομοφυλοφιλία και η αμφιφυλοφιλία δεν ήταν απλά αποδεκτές αλλά μέρος της καθημερινότητας.

Ps
Υπήρξαν μεταγενέστερα και άλλοι δύο Ιεροί λόχοι, ένας που έδρασε στην αρχή της επανάστασης του 21 κι ένας που έδρασε στην Μέση Ανατολή στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
Κοινό τους ήταν ότι δανείστηκαν το όνομα από τους θρυλικούς Θηβαίους και μάχονταν για την ελευθερία και όχι για κατακτητές (Οθωμανούς ή Ναζί).

 

Δες κι αυτά:

Η επόμενη αγρυπνία του Άνθιμου θα είναι υπέρ του Gay Pride

Liberteam

Η μπετοβλακεία πάει σύννεφο – Στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία τα βάζουν με τους gay

Mod

Κι αν ο κολλητός σου αποκαλύψει ότι είναι gay;

Mod

Ντροπή και αίσχος

Mod

Θα καούμε στην κόλαση vol 2

Mod

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More