STORIES

Τι δεν πάει καλά με αυτή την φωτογραφία του πεσόντα πιλότου;

Ίσως είναι πολύ νωρίς καθώς το τραγικό συμβάν είναι πολύ νωπό, αλλά υπάρχει και κάτι που δεν έχει ειπωθεί αν και το βλέπουμε όλοι μπροστά μας.

Η αναφορά γίνεται για τον τραγικό χαμό του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Γεωργίου Μπαλταδώρου σε πτήση στην Σκύρο.

Δυστυχώς τέτοια δυστυχήματα μόνο σπάνια δεν είναι. Λόγω όμως του τεταμένου κλίματος ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ ότι συμβαίνει συνήθως και – ακόμα χειρότερα- γίνεται ακόμα κι αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Τι είναι όμως αυτό που είναι μπροστά στα μάτια όλων αλλά κανείς δεν μίλησε;

Αυτή εδώ η φωτογραφία:

Για όσους μπορεί να μην γνωρίζουν, αυτή είναι η cover photo που είχε ο άτυχος πιλότος στο προφίλ του στο Facebook.

Τι βλέπουμε; Ένα πιλότο πολεμικού αεροσκάφους εν ώρα πτήσης να βγάζει φωτογραφία και μάλιστα όχι ένα φευγαλέο κλικ αλλά μία πολύ προσεκτικά μελετημένη (κι εντυπωσιακή εν τέλει) πόζα ώστε να φαίνεται ότι πιάνει την μύτη του αεροσκάφους που πετάει δίπλα του.

Αν εσάς σας φαίνεται αυτό υπεύθυνη συμπεριφορά πάσο.

Ενδεχομένως θα μπορούσαμε να ήταν κάποιο μοντάζ ή φωτογραφία κάποιου άλλου, ωστόσο από τα σχόλια και την απάντηση του πιλότου, δείχνει ότι (τουλάχιστον) αποδέχεται ότι πρόκειται για τον ίδιο:

Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι δεν επρόκειτο για selfie, πάλι το θέμα της ασφάλειας και της υπεύθυνης συμπεριφοράς υφίσταται.

Και όταν μία τέτοια φωτογραφία είναι αναρτημένη δημόσια από τον Αύγουστο του 2016 χωρίς κάποιος ανώτερος να του τραβήξει το αφτί (αν είχε γίνει κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ακόμα και σήμερα cover photo) κάτι δείχνει.

Αλήθεια, στον βωμό της πολιτικής, το όργανο της ΝΔ “Ομάδα Αλήθειας”, με ποια λογική αποδίδει τιμή στον πεσόντα πιλότο με μία εικόνα ύμνο στην ανευθυνότητα εν ώρα καθήκοντος;

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More