CULT+ART

Χριστούγεννα; «Πείτε στο παιδί σας την αλήθεια»

Όλοι χαίρονται. Χαίρονται υπερβολικά. Όχι, δεν είναι κακό να είσαι χαρούμενος. Αντιθέτως. Εκείνο όμως που ενοχλεί είναι πως η χαρά ταυτίζεται με τα Χριστούγεννα. Γιατί; Τις υπόλοιπες μέρες δεν μπορεί να συμβεί αυτό; Και με τον Άγιο Βασίλη τι παίζεται; Δεν θέλεις να ξέρεις τι πραγματικά έχει συμβεί;

Όπως διδαχθήκαμε και στα θρησκευτικά στην ΣΤ’ Δημοτικού, η αλήθεια είναι φως.

Η νέα και η πρώτη ψηφιακή έκθεση του Γ. Παπασωτηρίου, στα πλαίσια συνεργασίας με τον ιερό ναό Αγίας Ευθυμίας Νέας Χαλκηδόνας, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας γύρω από τα Χριστούγεννα και το πρόσωπο του Αγίου Βασίλη, έχει καλύψει την άγια αυτή περίοδο. Η ψηφιακή αυτή έκθεση αποτελείται από 4 έργα που μαρτυρούν την πραγματικότητα, την προδοσία, την ουτοπία και τον ρεαλισμό.

Ο εικαστικός έχει κινηθεί σε νότες παιδικές, προσιτές για όλες τις ηλικίες να εξερευνήσουν βαθιά μέσα τους την αλήθεια που του κρύβουν οι γονείς και ζουν μέσα σε ένα σκοτάδι. Ένα σκοτάδι το οποίο διαιωνίζεται και προκαλεί συγκρούσεις τη στιγμή της αποκάλυψης.

Η σταύρωση της ανθρωπότητας, του υλισμού και του ζωικού βασιλείου και το μαστίγωμα του άγιου Βασίλη είναι η εξιλέωση, η αδικία, η εκδίκηση του Χριστούλη προς όλη την ανθρωπότητα.

xmas5

xmas2

Για τα υπόλοιπα ψηφιακά έργα, ο καλλιτέχνης αφήνει ελεύθερη την σκέψη και ερμηνεία σας, για σχολιασμό και συζήτηση…

xmas4 xmas6

xmas3

xmas1

Τα έσοδα από την πώληση των έργων αφορούν τον δικαστικό αγώνα της εκκλησιάς προς τον Άγιο Βασίλη, αγώνα που χρόνια τώρα συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι να αποκατασταθεί η αλήθεια….

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More