Επίκαιρα

Αυτή η κυβέρνηση κάνει παπάδες. Κυριολεκτικά

Ίσως η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα ήταν που δεν κατάφερε ούτε καν να βάλει βάσεις για το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

Οι “άθεοι” αριστεροί έκαναν πίσω πάνω στο θέμα, προφανώς κατόπιν πιέσεων και φόβου απώλειας ψήφων. Παρόλο που επί κυβερνήσεως τους έγινε γνωστό ότι από το δημόσιο μισθοδοτούνται 4.500 επιπλέον ιερείς από αυτούς που προβλέπονται, δεν κινήθηκε τίποτα.

Στο payroll του Ελληνικού Δημοσίου υπάρχουν αυτή τη στιγμή 10.500 παπάδες (περισσότεροι κι από γιατρούς) ενώ οι οργανικές θέσεις προέβλεπαν 6.000.

Και λέμε “προέβλεπαν” γιατί τώρα με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας λύνεται το ζήτημα αυτό με ένα πολύ απλό τρόπο: αυξάνονται κατά 4.500 οι οργανικές θέσεις ιερέων.

Με άλλα λόγια η Εκκλησία που παράτυπα διόριζε ιερείς και τους φόρτωνε στο κρατικό προϋπολογισμό (προφανώς με τις ευλογίες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων), όχι μόνο μόνο δεν υπέστη κυρώσεις αλλά τώρα βλέπει να νομιμοποιείται η δράση της.

Τι την εμποδίζει, λοιπόν, μετά την αύξηση των οργανικών θέσεων που θα καλύπτει όλους τους υπάρχοντες ιερείς να επαναλάβει την τακτική της πρόσληψης ακόμα περισσότερων ρασοφόρων;

Σε μία χώρα που το σύστημα υγείας πάει κατά διαόλου και ως λύση προκρίνεται η ιδιωτικοποίηση, που ενώ μαστίζεται συνεχώς από φωτιές κόβονται πυροσβέστες, που θέλει να ιδιωτικοποιήσει ακόμα και το νερό, η Εκκλησία καταφέρνει να παραμένει κρατικοδίαιτη.

Ε, το λες και θαύμα.

Δες κι αυτά:

Ηθική…

Liberteam

Θαύμα, θαύμα

Liberteam

Ελλάδα 2016

Liberteam

Ανοιχτή επιστολή προς την Αρχιεπισκοπή: Σταματήστε να μας κλέβετε τη δουλειά!

Mod

«Όποια γυναίκα σκοτώσει πούστη, θα πάει στον παράδεισο»

Mod

Το δράμα του Αρχιεπίσκοπου

Mod

Κάτι έχουν μπερδέψει…

Liberteam

Θέλημα Θεού

Liberteam

Έχει ο Θεός

Liberteam

Βγήκαμε από το μεσαίωνα αδέρφια

Liberteam

Δεν έχουν τον θεό τους

Mod

Όταν θεός και άγιος συγκαλύπτουν φόνο

Liberteam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More