STORIES

Λαρισέικα μαθήματα μάνατζμεντ: Έτσι λειτουργεί το Δημόσιο το σωστό, με το 13% του δυναμικού του

Μαθήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και οικονομιών κλίμακας παραδίδει η πάντα μπροστάρισσα Θεσσαλία και ο δημοσιοϋπαλληλικός της τομέας, στέλνοντας αυτό το «στο ρελαντί» σε νέα δυσθεώρητα ύψη.

Γιατί να κουβαλιούνται όλοι στο γραφείο κάθε μέρα, σου λέει η προϊσταμένη δημόσιου οργανισμού της Λάρισας, και να κάνουν τόσα έξοδα οι άνθρωποι σε καφέδες και κολατσιό; Άφησέ τους ελεύθερους, αφού και με 5 άτομα γίνεται η δουλειά. Ναι, με 5 στους 38 υπαλλήλους!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η τύπισσα κατάφερε με 33 εργαζομένους εκτός γραφείου να συνεχίσει να είναι παραγωγική η υπηρεσία, καθώς δεν διαταράχθηκε -όπως δήλωσε η προϊσταμένη της καρδιάς μας- η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού! Το αφεντικό της καρδιάς μας είναι στη Λάρισα.

Τα τσιράκια της κυβέρνησης νόμιζαν βέβαια πως θα έπιαναν λαβράκι στην αιφνιδιαστική επίσκεψη στο συγκεκριμένο τμήμα και σίγουρα το χάρηκαν όταν είδαν μόλις 5 γραφεία στα 38 γεμάτα (στα 38 ρε φίλε!), αν και σύμφωνα με πληροφορίες κοκκίνισαν από ντροπή όταν ανακάλυψαν ότι το κοινό δεν εξυπηρετούνταν κανονικά, όπως και κάθε άλλη μέρα δηλαδή στο μικρό δημοσιοϋπαλληλικό χαλιφάτο της Λαρίσης.

gdfdgfhyjfhgddtghy2
Τυπικό δειγμά ΛΑΡΙΣΑΪΚΗΣ δημόσιας υπηρεσίας

Το αφεντικό της καρδιάς μας δικαιολόγησε μάλιστα τις απουσίες του τμήματος (τη μαζική φυγή τους δηλαδή) επισήμως, με έγγραφα, υπογραφές, σφραγίδες και λίγο μανό από τα νύχια της. Η τύπισσα απέδειξε ότι τη δουλειά 38 δημόσιων υπαλλήλων μπορούν να την κάνουν 5, τι να λέμε τώρα (ο πέμπτος μάλιστα ήταν η προϊσταμένη, που όπως ξέρουμε δεν ασχολείται με τέτοιες μπασκλάς δραστηριότητες όπως η εξυπηρέτη κοινού); Μήπως να πάρει προαγωγή η θεά στην Τρόικα και να γίνει Ντάισελμπλουμ στη θέση του Ντάισελμπλουμ;

Να και το αποδεικτικό έγγραφο της προϊσταμένης που αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν είναι κοπανατζήδες οι δημόσιοι υπάλληλοι. Λείπουν μεν από το πόστο τους, δικαιολογημένα όμως. Ναι, περαστικά να ναι, αν και δεν το βλέπουμε…

gdfdgfhyjfhgddtghy3
Η προϊσταμένη σε meeting με τα στελέχη της υπηρεσίας της

«Στους χώρους του τμήματος παρευρίσκονταν εκτός από εμένα 4 άλλοι συνάδελφοι. Από τα υπόλοιπα 20 άτομα: 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 λόγω μειωμένου ωραρίου, 4 άτομα αποχώρησαν στις 13:00 με δίωρη άδεια, 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 με μονόωρη άδεια, 1 άτομο βρισκόταν σε παρακείμενο χώρο ανάπαυσης, 1 άτομο βρισκόταν στο Α.Τ.Μ. της Τράπεζας, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:15 με ολιγόωρη άδεια, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:35. Αναφορικά με τα λοιπά 8 άτομα, είχαν αναχωρήσει στο πλαίσιο της διευκόλυνσής τους για ενημέρωση σε εργασιακά θέματα και προκειμένου να συναντηθούν με μέλη του Σωματείου … Σας διαβεβαιώνω πως σε καμία περίπτωση δεν διαταράσσονταν η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος».

Προς θεού, ποιος θα πίστευε κάτι τέτοιο;

Δες κι αυτά:

Όσο έχουμε τις παραδόσεις μας, τίποτα δεν μας φοβίζει

Liberteam

Το δημόσιο πληρώνει περισσότερους παπάδες από γιατρούς

Mod

Και οι λαρισαίοι καφετεριούχοι στην απεργία

Liberteam

Κούλης, ο -εγκεφαλικά- ανάπηρος

Liberteam

Έρχονται σαρωτικές μεταρρυθμίσεις

Do you speak Lariseika?

Liberteam

Ω ρε μάνα κάτι μπουτάρις…

Liberteam

Δημόσιο φορέβα

Mod

Λάρσα, Λάρσα σε είδα και λαχτάρσα

Liberteam

Ο Αστερίξ στο… ελληνικό δημόσιο

Liberteam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More