STORIES

Λεκτικός εξτρεμισμός: λουκανόπιτα ή λουκανικόπιτα;

Άλλο ένα δίλημμα που διχάζει την ταλαίπωρη ελληνική κοινωνία εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια με πρωτοφανή σφοδρότητα, εκκινώντας με τον γνώριμο και ύπουλο τρόπο που αρχίζουν συνήθως αυτά τα πράγματα.

Πλέον δεν είναι εύκολο να ανασυγκροτήσεις το πλήρες χρονικό της αλλαγής, καθώς ακόμα και το ιντερνέτι εμφανίζεται διχασμένο. Μια αναζήτηση στη σκοτεινή μηχανή αναζήτησης που θα καταλάβει κάποια στιγμή τον κόσμο πείθει και τον πλέον κακόπιστο:

2.590 αποτελέσματα για λουκανόπιτα

2.670 αποτελέσματα για λουκανικόπιτα

Ακόμα και οι συνταγούληδες και τα λοιπά συνταγο-sites, προφανώς ενήμερα για τη συνωμοσία, φιλοξενούν τις ίδιες ακριβώς συνταγές κάτω από τη διπλή ετικέτα λουκανόπιτα-λουκανικόπιτα!

lkouknnaop1
Δεξιά, μια ωραιότατη λουκανόπιτα και αριστερά, μια χορταστικότατη λουκανικόπιτα

Φούρνοι και τυροπιτάδικα είναι μέχρι τα μπούνια χωμένα στο παιχνίδι, αφού αλλού βρίσκεις το σνακ ως λουκανόπιτα και αλλού ως λουκανικόπιτα. Ρωτήσαμε σχετικά, καθώς πιστέψαμε αφελώς ότι η επιτόπια έρευνα θα μπορούσε να ξεδιαλύνει το τοπίο, και από τις απαντήσεις το σκηνικό συσκοτίστηκε ακόμα περισσότερο (αν αυτό είναι βέβαια δυνατό).

Σημεία των καιρών, γλωσσικές ακροβασίες ή μήπως κάτι ύποπτο παίζει εδώ; Όποιος ξέρει, παρακαλείται θερμά να συμβάλει στην έρευνα, αφού το Libertin θα επανέρθει με νέα στοιχεία για το θέμα. Δεν θα το αφήσουμε να πέσει χάμου!

Και κάτι ακόμα: από την πόρτα την πόρτα αναζήτηση μάθαμε και μια ακόμα άπαιχτη λέξη: το κοτοπουλόβερ! Τι στον κόρακα είναι αυτό; Μα πλεχτή λουκανικόπιτα με χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου, τι άλλο;

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More