TROLLING

Μαθήματα μικρής προπαγάνδας: οι πρωτοφανείς εικόνες της Ελλάδας που πτωχεύει και τα κακέκτυπά της

Η σημειολογία των καιρών μας επιβάλλει εικόνες απόλυτης καταστροφής, λες και πέρασε ο Αρμαγεδδών από την Ελλαδίτσα μας και άφησε κουρνιαχτό και καταστροφή στο πέρασμά του. Και ίσως να συνέβη, αρκεί να συμφωνήσουμε στο πότε.

Μ’ αυτά και με κείνα, τα τελευταία 24ωρα έχει επέλθει στη χώρα μας ένα κύμα τρόμου, που αυτό κι αν συμπαρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του. Κατόπιν η ιστορία ακολουθεί την πεπατημένη: τα Μέσα αναλαμβάνουν να οπτικοποιήσουν τη φρίκη, την οποία απολαμβάνουμε κατόπιν σε δόσεις και ποσότητες που κάποιοι θα χαρακτήριζαν προπαγάνδα. Μακριά από μας τέτοια πράγματα.

Θα δούμε όμως μαζί μια σειρά από φωτογραφίες, σε ένα διδακτικότατο παραμύθι δημοσιογραφίας και δεοντολογίας στον κόσμο των νεράιδων.

Η περιπέτειά μας ξεκινά με πρόσφατες εικόνες από τις ομολογουμένως μεγάλες ουρές στις τράπεζες, οι οποίες ξεκίνησαν με αφορμή την επαπειλούμενη πτώχευση της Ψωροκώσταινας. Όταν λέμε πρόσφατες, 3-4 ημερών, σπαρταράνε. Αυτές θα τις ονομάσουμε ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ, γιατί σε τέτοια επίπεδα παίζουν οι χαρακτηρισμοί. Αφού εμπεδώσουμε ότι οι ουρές αναμονής είναι μεγάλες, κάτι που φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν με την καλή τους την καρδιά τηλεόραση και ηλεκτρονικά Μέσα, ας δούμε τώρα μια σειρά από φωτογραφίες αρχείου, όλες τραβηγμένες στην Ελλάδα της κρίσης και μάλιστα από το 2011 και μετά. Εξαιρείται φυσικά η επίμαχη περίοδος της Ελλάδας της πτώχευσης, οι τελευταίες ημέρες κοντολογίς. Αυτές θα τις αποκαλέσουμε ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ.

trapeza1

trapeza2

trapeza3

Μετά έχουμε τις ουρές στα βενζινάδικα, όπου σχηματίζουν λέει χιλιόμετρα και μετατρέπονται σε δράκο που δεν αφήνει κολυμποθρόξυλο. Α, όχι, αυτό είναι από άλλο παραμύθι. Ουρές έχουμε, πολλές και πάλι, όλοι τις βλέπουμε άλλωστε, στον ίδιο ακριβώς τόπο ζούμε, πόσο πολύ είναι όμως το πολύ; Η αναμονή για να φουλάρεις είναι μεγάλη, μεγαλύτερη όμως από άλλους πετρελαϊκούς πανικούς του Έλληνα; Ή μήπως είναι η πρώτη φορά που τρέχουμε στα βενζινάδικα αλλόφρονες να γεμίσουμε ντεπόζιτα, μπιτόνια και μια δεξαμενή που έχω πρόχειρη στο πορτ-μπαγκάζ; Δεν είναι. Όλες οι εικόνες είναι των τελευταίων πέντε ετών, και πάλι στην Ελλάδα της κρίσης.

gas3

gas2

gas1

Και βέβαια υπάρχει και το καλύτερο, το γλυκό κερασάκι στην τούρτα της στρατευμένης δημοσιογραφίας, τα άδεια ράφια των σουπερμάρκετ! Παραδέξου, σκιάχτηκες και που το άκουσες ακόμα, πόσο μάλλον που το ζούμε κιόλας. Ιδού μια σειρά από προσφάτως αδειασμένα ράφια, που ξεζούμισε από το περιεχόμενό τους ο πανικόβλητος έλλην καταναλωτής, στην οδύσσειά του να εξασφαλίσει ζυμαρικά για δυο ζωές. Τα ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ντε. Και πριν από αυτά τα ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ, φωτογραφίες αρχείου όλες που δεν είναι καν από τα μέρη μας. Από τσουνάμι στην Ιαπωνία μέχρι τυφώνας στην Αμερική συνέβη για να τρέξουν οι πολίτες να αδειάσουν τα σουπερμάρκετ, απ’ όπου και τα τραγικά ενσταντανέ.

super1

super2

super3

Δεν μας είπαν όμως τι απέγιναν αυτά. Ξέρετε, αυτά…

sissitio1

sissitio2

sissitio3

Κι αυτά…

oaed1

oaed2

oaed3

Δεν σταμάτησαν φανταζόμαστε οι ουρές στα συσσίτια ούτε και στον ΟΑΕΔ, απλά έχασαν τον χρόνο προβολής τους. Καλή καρδιά παιδιά, πάλι με μήνες με καιρούς, πάλι στην κορφή θα ‘στε…

Δες κι αυτά:

Καλέ, στάσου…

Liberteam

Greece: a state of never mind

Mod

Αθάνατοι Ελληνάρες

Liberteam

Μύθοι και αλήθειες για την αντίσταση ενάντια στο Γ’ Ράιχ

Mod

Καλέ ποιο MEGA;

Έτσι νικάς την κρίση

Liberteam

Ούτε να πεθάνουμε δεν μπορούμε

Liberteam

Ελλάδα 2016

Liberteam

Οι κρατικοδίαιτοι κληρικοί και γιατί δεν δίνουν του αγγέλου τους νερό

Mod

Εναλλακτικός ελληνικός χάρτης

Liberteam

Πάρτε ευρώ μας έλεγαν, είναι ισχυρό και σταθερό μας έλεγαν

Mod

Χρήσιμες οδηγίες

Liberteam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More