TROLLING

Μούφα το βίντεο με τη Βόρεια Κορέα να σαρώνει στο Μουντιάλ

Για μια ακόμα φορά μεγάλα και «μεγάλα» ειδησεογραφικά sites (τόσο ελληνικά όσο και του εξωτερικού – αχ αυτή η αντιγραφή χωρίς ένα τσεκάρισμα…) έπεσαν θύμα ασύστολου trolling.

Η είδηση και το βίντεο που έχουν γίνει viral αφορούν στη Βόρεια Κορέα και τα επιτεύγματά της στα γήπεδα της Βραζιλίας. Σύμφωνα με το βίντεο και τα μεταφρασμένα κείμενα που παίζουν, η Βόρεια Κορέα στους αγώνες των ομίλων νίκησε 7-0 την Ιαπωνία, 4-0 τις ΗΠΑ και 2-0 την Κίνα ενώ επόμενος της αγώνας θα είναι κόντρα στην Πορτογαλία του Ρονάλντο.

Οκ, όλοι ξέρουμε ότι στη χώρα η προπαγάνδα πάει σύννεφο αλλά κάπου υπάρχουν και όρια. Εκεί που δεν υπάρχουν όρια είναι στην σάτιρα (και δικαίως) η οποία τα τελευταία χρόνια έχει την μορφή είδησης (πάρτε για παράδειγμα το ελληνικό site “το κουλούρι” με τα κραυγαλέα “ρεπορτάζ” τα οποία όχι μόνο τα έχου φάει αμάσητα πολλοί δημοσιογράφοι αλλά τα έχουν αναπαράγει και ως…. δικά τους!).

Έτσι, στο πλαίσιο ενός σατιρικού βίντεο, στήθηκε η είδηση (και το σχετικό ψεύτικο τηλεοπτικό ρεπορτάζ) των άθλων των Κορεατών στο μουντιάλ.

Θα πει κάποιος: Τόσα και τόσα έχουν γίνει στη Βόρεια Κορεά, σε αυτό θα ντρεπόντουσαν οι κομμουνιστικές αρχές;

Ναι σε αυτό. Γιατί το μουντιάλ μεταδιδόταν στην Βόρεια Κορέα. Όπως μεταδόθηκε και χτες ο τελικός. Ναι, ο τελικός μεταδόθηκε μία μέρα αφού η Β. Κόρεα υποτίθεται ότι προκρίθηκε από την φάση των ομίλων. Ε, δεν είναι τόσο ζώα οι προπαγανδιστές να πέσουν σε τόσο αστείες αντιφάσεις.

Αλλά όπως φαίνεται, κάποιοι που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι (Έλληνες και ξένοι) είναι εντελώς ζωντόβολα.

Για περισσότερα στοιχεία που αποκαλύπτουν το hoax μπορείτε να δείτε εδώ

Ακολουθεί το βίντεο που πλασάρεται ως αληθινό:

P.S.

Αν θέλετε να μάθετε ποια ελληνικά sites διαδίδουν ως γεγονός το σατιρικό βίντεο απλά γκουγκλάρετε: Βόρεια Κορέα Μουντιάλ 2014…

Δες κι αυτά:

Περιβαλλοντολογική καταστροφή

Liberteam

Μίλησε ο γέροντας

Mod

Μέταλ Zεϊμπέκικο της Ευδοκίας

Mod

Τι βρήκε ο Κυριάκος πίσω από τις κλειδωμένες πόρτες στου Μαξίμου

Mod

Αγάπησα ένα τρολ

Liberteam

Πέντε τρόποι για να τους τρολάρεις στο δημοψήφισμα

Mod

Εγκλήματα κομμουνιστών και στο GoT προκαλούν την αντίδραση Κοντονή

Mod

Με σουτιέν

Liberteam

Epic troll

Liberteam

Τεστ ηλιθιότητας

Liberteam

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη

Mod

Αποκοπή κεφαλιού: η νέα -πιο ανθρώπινη- εκτέλεση

Liberteam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More