TROLLING

Οι Τop 5 γκαντεμόσαυροι των Final 4

Από την Γάνδη το 1988 όπου έγινε το πρώτο final 4 μέχρι την Μαδρίτη το 2015, έχει περάσει κόσμος και κοσμάκης.

Παίχτες, προπονητές , πρόεδροι. Και ουκ ολίγοι άφησαν το στίγμα τους, οι περισσότεροι εξ αυτών θετικό.

Κάθε ιστορία όμως έχει και την μαύρη πλευρά της. Οι περισσότεροι ξεχνάνε τους μεγάλους losers.

Όχι εμείς. Γι αυτό και το libertin θυμάται τώρα τους πέντε γκαντέμιδες που έμειναν στην ιστορία. Οι δύο εξ αυτών δεν έχουν καμία ελπίδα πια να πάρουν ρεβάνς, ο ένας έχει απειροελάχιστες και άλλοι δύο αναμένεται να σκυλιάσουν για να πάρουν το αίμα τους πίσω. Ο ένας ίσως τα καταφέρει. Ο άλλος, ελπίζω πως όχι…

Γιάννης Ιωαννίδης

ioannidis_24112014213730

Ο coach που αν του έλεγες αν προτιμά στην ομάδα του τον Γκάλη ή ένα λαγοπόδαρο μάλλον θα διάλεγε το δεύτερο. Προληπτικός μέχρι αηδίας. Κόντεψε να τα σπάσει όλα όταν το ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή του Άρη στην Γάνδη το 1988 είχε για σήμα ένα μαύρο γάτο.

Τελικά, όπως αποδείχτηκε τα επόμενα χρόνια, ο ίδιος ήταν η μαυρόγατα. Τρία F4 με την διαστημική ομάδα του Άρη, δύο με τον Ολυμπιακό (ως απόλυτο φαβορί στο ένα) κι ένα με την ΑΕΚ. Τρία ασημένια μετάλλια (2 με ΟΣΦΠ κι 1 με ΑΕΚ) κι ένα χάλκινο (Άρης) δεν είναι αρκετά για να χρυσώσουν το χάπι. Ακόμα πονάει και ποτέ δεν θα γιάνει, Γιάννη μου.

Νίκος Γκάλης

galisole

Ο άνθρωπος που άλλαξε όλη την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ο άνθρωπος που που άλλαξε την αθλητική μοίρα ενός ολόκληρου έθνους. Ο άνθρωπος που νίκησε τις ενωμένες Σοβιετική Ένωση και Γιουγκοσλαβία (και όχι τα γατάκια παραρτήματα τους τύπου Ρωσία, Ουκρανία, Λιθουανία και Σερβία, Κροατία, Βοσνία) για να στέψει την Ελλαδίτσα πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1987.

Κ όμως, αυτός ο τιτάνας δεν κατάφερε ποτέ να σηκώσει κούπα σε f4. Τρία με τον Άρη κι 1 με τον Παναθηναϊκό. Συνολική συγκομιδή 2 χάλκινα.

Άδικη ζωή, ρε φίλε.

Άιτο Ρενέσες

aito-garcia-reneses

Αν υπάρχει άνθρωπος που κάνει την γκαντεμιά του Ιωαννίδη να φαντάζει πταίσμα αυτός είναι ο Ισπανός κόουτς της Μπάρτσα. Δεκαπέντε χρόνια στο σύλλογο (τα 13 ως head coach), ένα τσουβάλι πρωταθλήματα και όποτε έφτασε στην πηγή (συνολικά έξι φορές) δεν ήπιε νερό.

Η πιο καύλα αποτυχία του ήταν το 1996 στο Παρίσι κόντρα στον ΠΑΟ. Όταν με όργια των διαιτητών κι ένα χρονόμετρο που του έδωσε παράταση ζωής γύρισε το ματς και πήγε να κλέψει την κούπα. Αλλά επειδή ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη, επανέφερε την τάξη με την τάπα του Βράνκοβιτς και έστειλε την κούπα στην Αθήνα. Οκ, αντικανονική η τάπα, είχε βρει ταμπλό κι έπρεπε να μετρήσει το καλάθι, αλλά η θεία δίκη αποδίδεται πολλές φορές με περίεργους τρόπους.

Τελικά μάλλον έφταιγε ότι το καμάρι της Καταλονίας είχε στο τιμόνι της ένα Μαδριλένο.

Μίλος Τεόντοσιτς

copy_milos_b

Πήγε στον Ολυμπιακό ως σούπερ ταλέντο την εποχή που το μπάτζετ στο λιμάνι ήταν το θησαυροφυλάκιο του θείου Σκρουτζ. Έγινε το πρώτο βιολί της ομάδας και ονειρευόταν την ώρα που όλοι θα τον προσκύναγαν ως πρωταθλητή Ευρώπης. Τελικά το μόνο που άφησε πίσω του ήταν κάτι σπασμένα αποδυτήρια από τα νεύρα του μετά τις αποτυχίες σε δύο final 4, το 2009 και το 2010.

Με το που φεύγει από τον Ολυμπιακό και οι Αγγελόπουλοι μειώνουν το μπάτζετ, το 2011, η κούπα πιάνει λιμάνι. Και μάλιστα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ του Μίλος! Μόνο σκυλιά δεν τον είδαμε να κλωτσάει από τα νεύρα του. Ίσως γιατί δεν υπήρχαν στο γήπεδο…

Ακολούθησε νέα φάπα από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του 2013, φάπα από την Μακάμπι στον ημιτελικό του 2014 και η φετινή στριφογυριστή από τον Σπανούλη.

Έξι φορές με σκυμμένο το κεφάλι. Αλλά ρε γαμώτο, είναι ακόμα 28 ετών, έχει ελπίδες να ρεφάρει έστω μία φορά. Γαμώτο…

Αντρέι Βατούτιν

563689213e3e76c0eaa43747ee9d9c7f_L

Ο νυν πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ που φέρει μερίδιο της ήττας από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό. Με το εξωπραγματικό μπάτζετ των 42 εκατ. Ευρώ, όταν ρωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει με τις ανανεώσεις των συμβολαίων, είπε ότι θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του F4. Σαν να μην έφτανε το κόπλεξ που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε κι αυτός να φορτώσει με περισσότερο άγχος του παίχτες και να εξηγήσει το black out που έπαθαν όλοι όταν η παρέα του Σπανούλη άρχισε την αντεπίθεση από το -9.

Η τελευταία κούπα που πήρε η ΤΣΣΚΑ ήταν το 2008 και ο Βατούτιν ήταν παράγοντας της ομάδας για χρόνια. Την προεδρία όμως την ανέλαβε το 2009, οπότε κι άρχισε η κακοδαιμονία.

Λεφτά έχει όμως, οπότε παίζει κάποια στιγμή να πάρει το αίμα του πίσω. Ίσως όταν διώξει τον Μίλος.

Δες κι αυτά:

Άμα έχεις το κληρονομικό χάρισμα…

Liberteam

Χειρότερος κι από τον Μητσοτάκη

Mod

Το νίντζα χασαποσέρβικο του Σπανούλη

Liberteam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More