CULT+ART

Στη φαντασία του Τζό Φέντον

Αν δεν γνωρίζεις απολύτως τίποτα για αυτόν τον τύπο απλά αξίζει να ρίξεις μια ματιά.

O Joe Fenton σπούδασε γλυπτική και εργάστηκε για λίγα χρόνια στην κινηματογραφική βιομηχανία για σκηνοθέτες  οπώς ο Terry Gilliam αλλά και για γνώστες εταιρείες όπως η Disney και η Miramax ως σχεδιαστής. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου έκανε το πρώτο του συμβόλαιο με την εκδοτική Simon&Schuster για να εκδόσει το βιβλίο των παιδιών του ώς εικονογράφος αλλά και ώς συγγραφέας για το “What’s under the Bed” .  Το βίβλίο αυτό επιλέχθηκε απο την Cheerios σε μια καμπάνια προώθησης, επανασχεδιάστηκε σε μικρότερες διαστάσεις και τοποθετήθηκε σε 1,5 εκατομμύρια κιβώτια των Cheerios στις ΗΠΑ. Το δεύτερο βιβλίο του βγήκε με τίτλο “Boo!”

joe

Δεν θέλουμε να κάνουμε διαφήμιση στα βιβλία του Fenton αλλά να σας δείξουμε τα καλλιτεχνικά του έργα. Όπως ισχυρίζεται λοιπόν ο Fenton όλο αυτό ξεκίνησε στις αρχές του 2010 οταν η ανάγκη του ήταν να εκφραστεί ως καλλιτέχνης με ένα τρόπο που είναι διαφορετικός απο κάποιον που εργάζεται σαν εικονογράφος για χάρη κάποιου εργοδότη.

Για αυτό πολλά απο τα έργα του μπορεί να χρειαστεί για να ολοκληρωθούν απο 5 εβδομάδες μέχρι και 10 μήνες.

Αν υπάρχει κάποιο μυστικό επιτυχίας πίσω απο την τόσο λεπτομερή δουλειά ο J.Fenton απλά λέει οτι δεν ξέρει. Είναι απλά στο πώς δουλεύει το μυαλό του και θα μείνει ικανοποιημένος μόνο οταν έχει γεμίσει τις εικόνες του με τόσες πολλές λεπτομέρειες, όπου θα είναι πολλές ιστορίες παράλληλα συνδεδεμένες σε μία εικόνα.

Απολάυστε.

joef01 joef02 joef03 joef04 joef05 joef06 joef07 joef08 joef09

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More