TROLLING

Το ελληνικό Charlie Hebdo

H γαλλική σάτιρα και ελευθερία έκφρασης χτυπήθηκε από  τζιχαντιστές. Πολύ νωρίτερα, η ελληνική σάτιρα και ελευθερία έκφρασης είχε χτυπηθεί από το ίδιο το κράτος.

Το Α’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον Γέροντα Παστίτσιο ή κατά κόσμον Φίλιππο Λοΐζο σε δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για εξύβριση θρησκεύματος κατ’ εξακολούθηση. Έγκλημά του; Μια σελίδα στο facebook με το όνομα «Γέροντας Παστίτσιος», μέσα από την οποία διακωμωδούσε το εμπόριο πίστης που στήθηκε πάνω στον μακαρίτη Παΐσιο.

Τι ήταν όμως αυτό που πραγματικά εξόργισε εκκλησία, θρησκόληπτους κι εμπόρους αλλά αποσιωπήθηκε;

Η διαρροή ενός κατασκευασμένου θαύματος που έγινε copy paste από δεκάδες blogs αλλά και το newsbomb του Χαρδαβέλα χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος για το αν ευσταθεί! Το εμπόριο πίστης και τα εύκολα κλικ ήταν αρκετά. Το site του έγκριτου δημοσιογράφου, μάλιστα, με περισσή χαρά διαλάλησε ότι πρωτοστάτησε στην καταδίωξη και καταδίκη του Παστίτσιου, όταν το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής.

Δες κι αυτά:

Panic 29

Mod

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More