TIPS

Το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο στην καθημερινότητά μας Vol. 2

Όπως αναφέραμε και στο πρώτο άρθρο, το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει μπει στην καθημερινότητά μας, αντικαθιστώντας το παραδοσιακό τσιγάρο με έναν πιο υγιεινό τρόπο!

Οι καπνιστές διαπιστώνουν πλέον, ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι σε θέση να τους καλύψει την ανάγκη του τσιγάρου και πιο σημαντικό είναι ότι διαπιστώνουν τα ευεργετήματα του, το πόσο βελτιώνεται η ποιότητα ζωής τους, χωρίς ίχνος υπερβολής. Ακόμα και από τις πρώτες ημέρες ως νέος ατμιστής, αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο η γεύση μας καθώς και η διαδικασία ξυπνήματος, για όσους κάπνισαν πολύ, το αντιλαμβάνονται άμεσα.

υτό είναι κάτι που αν και αμφισβητείτε αρκετά, δε βρίσκει βάσεις, καθώς ολοένα και περισσότερες επίσημες επιστημονικές έρευνες κυκλοφορούν που μιλάνε ακόμα και για ποσοστό 95% ποιοτικότερου και υγιεινότερου προϊόντος!

Στο προηγούμενο μέρος παρουσιάσαμε τις μπαταρίες και τους ατμοποιητές, για να μπορεί να πάρει μια ιδέα και κάποιος που είναι εκτός του χώρου του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Σε αυτό το μέρος θα ασχοληθούμε με την παρουσίαση των ανταλλακτικών αντιστάσεων (coils) και των υγρών αναπλήρωσης (e-liquids)!

Ανταλλακτικές Αντιστάσεις (Coils)

Οι Ανταλλακτικές αντιστάσεις (coils), είναι ένα αναλώσιμο προϊόν που υπάρχει μέσα σε κάθε ατμοποιητή και στην ουσία μετατρέπει, το υγρό αναπλήρωσης σε ατμό!

Μέσα στις αντιστάσεις θα βρούμε ένα σύρμα, όπου δημιουργεί την τιμή της αντίστασης (omhs). Τα σύρματα που χρησιμοποιούνται είναι ειδικά και διαφόρων τύπων, όπως kanthal, ανοξείδωτο ατσάλι (stainless steel), νικέλιο (ni200) και τιτάνιο (titanium), που ανάλογα με το σύρμα αλλάζει και ο τρόπος χρήσης και λειτουργίας του ηλεκτρονικού μας τσιγάρου. Πιο συνηθισμένες είναι οι αντιστάσεις με σύρμα kanthal. Το υλικό που περικλείει το σύρμα είναι οργανικό βαμβάκι άριστης ποιότητας.

Το βαμβάκι απορροφά μια ποσότητα υγρού και στη συνέχεια δημιουργεί τον ατμό που εισπνέουμε! Οι αντιστάσεις έχουν επίσης κάποια κατηγοριοποίηση. Υπάρχουν οι (subohm coils) χαμηλής αντίστασης και οι (normal) για πιο ήπια χρήση ας πούμε.

Οι subohm, είναι αντιστάσεις κατά κανόνα κάτω του ενός (1) ohm, που είναι πολύ δυνατές, παράγουν πολύ ατμό και συνήθως δεν απευθύνονται σε νέους ατμιστές. Οι normal αντιστάσεις είναι κυρίως αντιστάσεις άνω του ενός (1) ohm, που είναι πιο προσιτές σε νέους ατμιστές, χωρίς να είναι υποδεέστερες σε θέμα παραγωγής και ποιότητας ατμού.

Υγρά Αναπλήρωσης (E-liquids)

Τα υγρά αναπλήρωσης είναι σκευάσματα που αποτελούνται κυρίως από απιονισμένο νερό, προπυλενική γλυκόλη (PG), φυτική γλυκερίνη (VG), μικρές ποσότητες βρώσιμων αρωμάτων και κατά περίπτωση νικοτίνη, καθώς υπάρχουν και υγρά αναπλήρωσης χωρίς νικοτίνη. Η προπυλενική γλυκόλη (PG), είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείτε τόσο σε φάρμακα, όσο και σε τρόφιμα, οπότε κρίνετε ασφαλές και είναι αυτό που κατά κύριο λόγο μας δίνει την αίσθηση του “καπνού”, που όμως είναι ατμός. Η φυτική γλυκερίνη (VG), είναι ένα σκεύασμα που χρησιμοποιείτε και αυτό σε τρόφιμα και φάρμακα, το οποίο είναι κυρίως υπεύθυνο για την παραγωγή του ατμού κατά το άτμισμα.

Τα αρώματα που περιέχουν τα e-liquids, μας μεταφέρουν την αίσθηση της γεύσης, που ποικίλει, από υγρά που θυμίζουν πραγματικά το τσιγάρο, σε άλλα που έχουν γλυκιές γεύσεις ή ακόμα και φρουτένιες.

Για την επιλογή του κατάλληλου υγρού αναπλήρωσης πρέπει να απευθυνόμαστε σε επαγγελματίες του χώρου του ηλεκτρονικού τσιγάρου και με τη βοήθεια τους και κατόπιν κάποιας δοκιμής, να καταλήγουμε στη γεύση και τη νικοτίνη που μας ευχαριστεί.

..to be continued..

Πηγή: imist.gr

Δες κι αυτά:

Το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο στην καθημερινότητά μας

Mod

Το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο στην καθημερινότητά μας Vol. 3

Mod

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More