Πήγαμε στο Wave Gotik Treffen και ήταν γ@μώ!

Πήγαμε στο Wave Gotik Treffen και ήταν γ@μώ!

Το Wave Gotik Treffen μόνο συστάσεις δεν χρειάζεται και το Libertin ταξίδεψε στη Λειψία για να δει από πρώτο χέρι ένα από τα πιο ιδιαίτερα φεστιβάλ μουσικής του πλανήτη.

Φέτος ήταν η 24η διοργάνωση καθώς το πρώτο W.T.G. ξεκίνησε το 1992.

Εμείς δεν θα αναφερθούμε σε αυτό το πραγματικά ξεχωριστό φεστιβάλ με μειωτικούς ή αξιολογικούς χαρακτηρισμούς (φρικιά, γκοθάδες, αρρωστάκια κ.λπ.), όπως έσπευσαν να γράψουν άλλα ελληνικά sites. Εμείς θα σας πούμε ότι γευτήκαμε, μυρίσαμε, αγγίξαμε, ακούσαμε, είδαμε, το ζήσαμε στο πετσί μας ρε παιδί μου και σας παραθέτουμε την εμπειρία μας από το μαγευτικό και μυστήρια όμορφο αυτό φεστιβάλ. Το αξιοθαύμαστο στη μουσική μάζωξη της Λειψίας είναι η αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών στιλ, κουλτούρας, ντυσίματος και μουσικής. Εκκεντρικές στολές, όμορφες γυναίκες και άντρες, δερμάτινα, latex, βικτοριανού τύπου φορέματα, steampunk, μπαρόκ, military και άλλα ντυσίματα καθηλώνουν το βλέμμα σου, κι εσύ αφήνεσαι απλά να το απολαύσεις. Δεν είναι «φρικιά», κάτι τέτοιο θα ήταν υπεραπλουστευτικό, καθώς μιλάμε για την τέχνη της απόλυτης μεταμόρφωσης!

Το φετινό πρόγραμμα του Wave Gotik Treffen ήταν εξαιρετικά πλούσιο και ασυνήθιστο. Συμμετείχαν περισσότεροι από 221 καλλιτέχνες με πολλαπλά μουσικά ακούσματα, την ίδια στιγμή που συναντούσες και πλήθος εκθέσεων, workshops, θεατρικών παραστάσεων αλλά και ταινιών. Τα live απλώθηκαν σε όλη την πόλη, σε διαφορετικές τοποθεσίες και εξαιρετικά όμορφους ή ασυνήθιστους χώρους (club, εκκλησίες, αποθήκες ακόμη και στην όπερα!). Τα μουσικά στιλ κυμαίνονταν από dark wave & gothic, post punk, Batcave, κλασική μουσική, από μεσαιωνική σε folk και metal και από metal σε electro, ΕΒΜ και industrial. Μετά τη λήξη των live, η νύχτα συνεχιζόταν σε διάφορα κλαμπ με τις παρτάρες καλά να κρατούν, όπου γνωστοί DJ έπαιζαν τα πάντα, από 80s ως και industrial. Οπότε οι επιλογές σου μόνο περιορισμένες δεν ήταν.

Αυτά τα ολίγα από την αποστολή του Libertin στο Wave Gotik Treffen, μιας και το φωτογραφικό υλικό που συλλέξαμε θα μιλήσει καλύτερα.

Απολαύστε υπεύθυνα!

 

κάντε κλικ για μεγένθυση

wtg1
wtg2
wtg3
wtg4
wtg5
wtg6
wtg7
wtg8
wtg9
wtg10
wtg11
wtg12
wtg13
wtg14
wtg15
wtg16
wtg17
wtg18
wtg19
wtg20
wtg21
wtg22
wtg23
wtg24
wtg25
wtg26
wtg27
wtg28
wtg29
wtg30
wtg31
wtg32
wtg33
wtg34
wtg35
wtg36
wtg37
wtg38
wtg39
wtg40
wtg41
wtg42

 

Photos by Johnny Fiasco

Johnny da Fiasco

Johnny da Fiasco

imagination decides everything