Ο Σόϊμπλε για πολλούς και διάφορους λόγους είναι ένα από τα πλέον μισητά ανθρωπάρια στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Το να κρίνουμε όμως τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου από το πρόβλημα υγείας του, μας κάνει ακόμα πιο μικρούς και τρισάθλιους από εκείνον.
Ο Λαζόπουλος, ο οποίος όταν δεν κράζει καλλιτέχνες επιπέδου Σαρρή, Μπεζαντάκου κλπ για να κάνει νούμερα, ασχολείται με την προπαγάνδα υπέρ Τσίπρα. Κι έκανε το υπέρτατο φάουλ. Στην προσπάθεια του να χτυπήσει τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, στάθηκε στα κινητικά του προβλήματα τόσο ελεεινά όσο κάποιοι το είχαν κάνει στο παρελθόν για τον υπουργό του αγαπημένου του ΣΥΡΙΖΑ, Κουρουπλή.
Συγκεκριμένα είπε: «Ο Σόιμπλε έχει δύο εμμονές. Όσο και αν φανεί σκληρό αυτό που θα πω, όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα, εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη».
Φυσικά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εξαγριωθούν πολλοί συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής από μία καρέκλα καθώς και φίλοι και συγγενείς τους που ζουν από κοντά τον αγώνα τους και είναι σε θέση να κατανοήσουν το τι περνάνε.
Απαντήσεις μπορούν να δοθούν πολλές στον Λάκη, που φαίνεται ότι έχει χάσει κάθε μέτρο, όπως και το κόμμα που με πάθος στηρίζει τόσα χρόνια, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε να είναι σήμερα κυβέρνηση, αλλά ακόμα καλύτερα θα μιλήσουν μερικές ιστορίες μέσα από την πραγματική ζωή. Από την ζωή που δεν στηρίζεται σε καταθέσεις στο εξωτερικό και δεν χρησιμοποιεί την πολιτική για να επιπλέει στον αφρό ως ένας ακόμα φελλός, έστω και ακριβοπληρωμένος φελλός. Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές “παράνοιες, παραφροσύνες” (sic).
Στίβεν Χόκινγκ
Ο Βρετανός φυσικός είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, αδυνατώντας να κινήσει οποιοδήποτε μέλος του σώματος του και μη έχοντας καν ομιλία. Επικοινωνεί μέσω υπολογιστή που λειτουργεί με οπτικές ίνες και δίνει εντολές κινώντας μόνο το δεξί μάγουλο! Διαγνώστηκε με τη νόσο Λου Γκέριγκ και οι πρώτες εκτιμήσεις δεν τον ήθελαν καν να προλαβαίνει να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Κι όμως σήμερα, σε ηλικία 74 ετών, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά. Λεπτομέρειες για την ζωή και το έργο του μπορείτε να βρείτε εδώ.
Φρίντα Κάλο
Χτυπημένη από μικρή ηλικία από πολιομυελίτιδα που είχε σαν αποτέλεσμα το ένα της πόδι να είναι μικρότερο ενώ το άλλο να είναι ημιπαράλυτο, είδε την ζωή της να παίρνει ακόμα χειρότερη τροπή όταν έπειτα από ένα τροχαία καθηλώθηκε οριστικά σε αναπηρικό καροτσάκι. Στην πορεία της ζωής της, μέχρι να κλείσει τα μάτια της στα 47 της χρόνια, μόνιμη συντροφιά της ήταν οι πόνοι. Κι όμως, η Μεξικανή καλλιτέχνιδα δεν το έβαλε κάτω και μέσα από την ζωγραφική εξέφραζε τον προσωπικό της πόνο καθώς και την σεξουαλικότητα της. Για την ζωή και το έργο της διαβάστε εδώ.
Kanya Sesser
Γεννήθηκε χωρίς πόδια και οι φυσικοί της γονείς την παράτησα στα σκαλιά ενός βουδιστικού ναού στην Ταϊλάνδη. Στα πέντε της χρόνια υιοθετήθηκε και μετακόμισε με τους θετούς γονείς στις ΗΠΑ. Εκεί, μερικά χρόνια αργότερα κατάφερα να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να γίνει μοντέλο εσωρούχων. Δείτε περισσότερα εδώ.
Barbie Thomas
H Barbie Thomas από το Φοίνιξ έχασε τα χέρια της όταν ήταν ακόμα παιδί. Κι όμως αυτό δεν την σταμάτησε από το να ασχοληθεί με το body building.
Jamie Brewer
Το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο Ντάουν. Η 31χρονη σήμερα ηθοποιός (American Horror Story) πριν ένα χρόνο έσπασε το κατεστημένο της πασαρέλας, κάνοντας μία συγκλονιστική εμφάνιση σε επίδειξη στην Νέα Υόρκη.
Πασαρέλα με καροτσάκια
Το fashion show, με τίτλο “FTL Moda Loving You” που δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Antonio Urzi με την συμμετοχή κι άλλων συναδέλφων του ήταν μία πρωτοποριακή κίνηση με στόχο την προώθηση της διαφορετικότητας. Μοντέλα με αναπηρία έκαναν την εμφάνιση τους στην πασαρέλα στέλνοντας μήνυμα ζωής.
Αυτές είναι μόνο μερικές περιπτώσεις. Όσο η ζωή προχωράει, τόσο θα βλέπουμε περισσότερους ήρωες της καθημερινότητας. Εκείνους που θα μας κάνουν κι εμάς να γίνουμε είτε καλύτεροι άνθρωποι είτε μεγαλύτεροι κόπανοι. Δεν θα μας αλλάξουν, αλλά θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε αυτό που κρύβουμε μέσα μας.