CULT+ART

Γιατί το GoT είναι ένα εμετικό μίασμα με κακό γράψιμο

Μίασμα, εμετικό, κακό γράψιμο. Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς που γράφτηκαν από ντεμέκ fans του Game of Thrones σε social media.

Κι έχουν δίκιο. Η σειρά είναι πολύ κακή. Δεν βλέπεται. Και υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι γι’ αυτό το χάλι.

Στις 500.000 διαφορετικές θεωρίες (ενδεικτικός ο αριθμός, παίζει να είναι και περισσότερες) οι 499.999 πάνε κουβά. Δεν είναι το «Εσύ Αποφασίζεις» με τον Γιάννη Βούρο ώστε η εξέλιξη να αποφασίζεται με televoting.

Η τρομακτική επιτυχία του GoT είχε σαν αποτέλεσμα να στηθεί γύρω του μία τεράστια βιομηχανία. Όχι τόσο από την παραγωγή όσο από τα παρακλάδια που θα είχαν οικονομικά οφέλη (πχ βλέπε την περίπτωση Nova στην Ελλάδα που ποντάρει πάνω του για νέους συνδρομητές). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την υπερπροβολή που έφερε μεν νέους πελάτες που όμως δεν είχαν γαλουχηθεί στην φιλοσοφία του GoT.

Οι νέοι τηλεθεατές, που στην πλειοψηφία τους ξεκίνησαν να βλέπουν GoT κάπου στην 5η σεζόν, είδαν όλα τα επεισόδια σχεδόν μαζεμένα. Και ήδη γνώριζαν τα πιο βασικά σπόιλερ όπως τον αποκεφαλισμό του Νεντ και τον Κόκκινο Γάμο.

Δεν βίωσαν ποτέ το πώς είναι να πεθαίνει ο βασικός πρωταγωνιστής πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη σεζόν και πώς είναι να χάνεται και ο αμέσως επόμενος βασικός πρωταγωνιστής (Ρομπ Σταρκ). Αυτά τα συναισθήματα είναι που κάνουν την διαφορά. Ξεκίνησαν να βλέπου ένα GoT γνωρίζοντας πώς ο ήρωας είναι ο Τζον Σνόου ενώ ήταν δευτεραγωνιστής στις πρώτες σεζόν.

Ένα άλλο σημείο είναι η διαφορά της σειράς από τότε που οι εξελίξεις της προσπέρασαν τα βιβλία του Μάρτιν. Αυτό που λησμονούν πολλοί είναι πώς το τελευταίο βιβλίο κυκλοφόρησε το 2011 ενώ η σειρά ξεκίνησε το 2011. Όλοι ρίχνουν το φταίξιμο τους D&D (παραγωγοί) αλλά ο Μάρτιν είναι γι αυτούς κάτι σαν ιερή αγελάδα. Δεν έχει σημασία αν στέρεψε από έμπνευση, αν γέρασε, αν βαρέθηκε, αν, αν ,αν… Οι D&D φταίνε. Αλλά με τους D&D είχαμε το πιο ποιητικό επεισόδιο (6.10 Winds Of Winter με την ανατίναξη του Σπετ του Μπάελορ) και την καλύτερη μάχη στην ιστορία της τηλεόρασης (6.9 Μάχη των Μπάσταρδων) που αμφότερα άγγιξαν το τέλειο στα reviews.

Οι νέοι τηλεθεατές δεν είδαν ποτέ τους χαρακτήρες να αναπτύσσονται αργά. Εκεί που οι παλιοί χρειάστηκαν 8 γεμάτα χρόνια για να τους δουν τηλεοπτικά, να ξαναδούν τουλάχιστον μία ακόμα φορά κάθε επεισόδιο για να καταλάβουν πολλά hints που έχασαν, οι νέοι τα είδαν στον ελάχιστο δυνατό χρόνο και με το μυαλό στο τι θα γράψουν στα social media.

Το GoT δεν κατάφερε ποτέ να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις αυτό του νέου κοινού.

Επίσης, έχοντας δύο επεισόδια με βαθμολογία 9,9 στο IMDB, οι απαιτήσεις έφτασαν στον Θεό. Βασικά έφτασαν και στους Παλιούς και Νέους Θεούς και τον Θεό της Φωτιάς… Τόσο ψηλά που κάποιοι θεατές βλέπουν ένα απλό 9 ως αποτυχία.

Το Game Of Thrones είναι επίσης κακό γιατί δεν κατάφερε να νικήσει την ίδια μαλακία που μαστίζει και το ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί ξέρουν καλύτερα από την προπονητή. Πόσο μάλλον όταν είχαν παίξει μπάλα στην ομάδα της γειτονιάς τους. Ε, το ίδιο ισχύει και για την σκηνοθεσία, το σενάριο και την αφήγηση. Πόσο μάλλον όταν είχαν παίξει στο θεατρικό του σχολείου για την 25η Μαρτίου!

Και ναι, για όλους αυτούς τους λόγους, το Game of Thrones είναι μίασμα, εμετικό και με κακό γράψιμο.

Δες κι αυτά:

Μελισάνδρη vs Κινβάρα: Ποια γριά κότα έχει περισσότερο ζουμί;

Panos Panic

Μαλάκα μου, ζούμε στο 1945

Panos Panic

Σκληρός καργιόλης

Panos Panic

Plot twist

Panos Panic

Προχωράμε

Panos Panic

Τα πρώτα λόγια του αναστημένου Jon Snow

Panos Panic

O Jon Snow πήγε από… copy paste

Panos Panic

Haters gonna hate

Panos Panic

Επιτέλους, βρέθηκε ο Γκέντρι

Panos Panic

Οι Λάνιστερ πάντα πληρώνουν τα χρέη τους

Panos Panic

Οικογενειακές ιστορίες με πολύ δράμα και για πολύ κλάμα

Panos Panic

Η σοφία του Μικροδάχτυλου

Liberteam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More