STORIES

Ο Μπομπ Κέιν και η γέννηση του batman

Γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 1915 και πέθανε στις 3 Νοεμβρίου του 1998.

Το όνομα του ήταν Robert Kahn αλλά στα 18 του το άλλαξε σε Bob Kane.

Το 1936 ξεκίνησε να κάνει δουλειές ως σκιτσογράφος.

Το 1939 η DC Comics βλέποντας την επιτυχία του Superman θέλησε να μπει στην διαδικασία του ανταγωνισμού αναθέτωντας στον Κέιν την δημιουργία ενός νέου σούπερ ήρωα.

Ο χαρακτήρας του Batman, σύμφωνα με τον ίδο τον Κέιν, ήταν συνδυασμός του Ζορό (πλούσιος playboy και μασκοφόρος ήρωας), του Shadow (σκοτεινός σούπερ ήρωας) και του Δράκουλα (νυχτερίδα).

Το όνομα Bruce Wayne προήλθε από τον Σκοτσέζο βασιλιά Robert the Bruce και τον στρατηγό της αμερικάνικης επανάστασης Anthony Wayne.

Από όλους τους ηθοποιούς που ενσάρκωσαν τον Batman θεωρούσε ότι ο καλύτερος ήταν ο Βαλ Κίλμερ. Φυσικά στην σύγκριση δεν μπαίνει ο Κρίστιαν Μπέιλ καθώς δεν πρόλαβε να τον δει.

Είχε προτείνει ο ίδιος τον Τζακ Νίκολσον για το ρόλο του Τζόκερ στον “Batman” του 1989 του Τιμ Μπάρτον.

Η αρχική στολή του Batman ήταν κόκκινη και φορούσε μια μάσκα (σας θυμίζει κάτι από Ρόμπιν;) Κατόπιν συζήτησης με τον Bill Finger που ανέλαβε να γράψει τις ιστορίες, έκανε τη στολή γκρι, πρόσθεσε την κάπα με σχήμα φτερών νυχτερίδας και έβαλε full face μάσκα με κεραίες.

Παρά την τεράστια επιτυχία του Batman, ο Finger πέθανε φτωχός και χωρίς να αναγνωρισθεί ως συνδημιουργός του χαρακτήρα. Ο Κέιν, χρόνια αργότερα, εξέφρασε τη λύπη του αλλά ούτε τότε του έδωσε τα credits του συνδημιουργού.

Στα 60’ς έδωσε στον Adam West, που υποδυόταν τον Batman στην τηλεοπτική σειρά, ένα σκίτσο με την αφιέρωση “στον φίλο μου Άνταμ που έδωσε πνοή ζωής στο δημιούργημα της πένας και του μελανιού μου”.

Ο χαρακτήρας του Alfred Pennyworth, του μπάτλερ, βασίστηκε στον βοηθό του Ζoro, τον Bernardo.

Ο Κέιν παντρεύτηκε την ηθοποιό Elizabeth Sanders η οποία είχε μικρούς ρόλους στα “Batman Returns (1992), Batman Forever (1995), and Batman & Robin (1997).

Ο Joker βασίστηκε στην ταινία του 1928 “The Man who laughs”.

Μιλώντας για τον Τιμ Μπάρτον (Batman και Batman Returns) είχε πει: “Έχει σπουδαίο όραμα. Δυστυχώς ασχολείται τόσο πολύ με τους χαρακτήρες των κακοποιών και τα σκηνικά που ορισμένες φορές ξεχνάει το στόρι”.

Δημιούργησε επίσης τα τηλεοπτικά καρτούν Courageous Cat, Minute Mouse and Cool McCool.

Δες κι αυτά:

ΚΑΡΓΗΕΣ…

Liberteam

Κάνε καμιά δουλειά ρε Batman

Liberteam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More