Το αστυνομικό ρεπορτάζ ανέσυρε από τα βάθη της πιο μαύρης πρόσφατης ιστορίας μας (όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι) τον Στυλιανό Παττακό, που έπεσε θύμα διάρρηξης στη μονοκατοικία του στα Πατήσια.
Κάποιοι θυμήθηκαν το σταγονίδιο του παρελθόντος και τον λήστεψαν. Όπως πληροφορούμαστε:
«Συγκεκριμένα, στις 4:00, οι άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παραβίασαν την πόρτα της οικίας και αφού ακινητοποίησαν την Ουκρανή οικιακή βοηθό, πήραν κοσμήματα, συλλεκτικά νομίσματα και αναμνηστικά μετάλλια του Στ. Παττακού»
Αφήνοντας ασχολίαστο το περί ουκρανής οικιακής βοηθού, καθώς τα γηρατειά είναι βαριά ακόμα και για τους πρωταίτιους της Χούντας καθώς φαίνεται, και θέλοντας να βοηθήσουμε το έργο των διωκτικών αρχών, θα αποτολμήσουμε μια μαντεψιά για τους δράστες.
Ποιος να θέλει διακαώς τα αναμνηστικά του Παττακού σε τελική; Οέο; Μήπως…
Οι Πλεύρηδες
Ο πατέρας δηλαδή, ο μεγάλος ηγήτορας του νεοφασιστικού μορφώματος «Κόμμα 4ης Αυγούστου», γιατί τον γιο θα τον πιάνανε με τη μία…
Ο Μάκης ο Βορίδης
Σε περίπτωση που δεν τα ξέρεις, ο Μάκης μας ήταν γενικός γραμματέας της ΕΠΕΝ στα νιάτα του, ναι της Εθνικής Πολιτικής Ενώσεως, του κόμματος που ίδρυσε ο αρχιπραξικοπηματίας Παπαδόπουλος μέσα από τη φυλακή. Δεν θα θελε κάνα κειμήλιο από τον έτερο ηγέτη του απριλιανού πραξικοπήματος;
Ο φυρερίσκος από τα Lidl
Εδώ η νοσταλγία είναι αυταπόδεικτη: συνεργασία με το χουντικό καθεστώς, ένταξη στο «Κόμμα 4ης Αυγούστου» του Πλεύρη, συμμετοχή στην ομάδα κρούσης που ξυλοκόπησε δημοσιογράφους στην κηδεία του Μάλλιου, καταδίκη και φυλάκιση για βομβιστικές επιθέσεις, τοποθέτησή του από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο στη θέση του προέδρου της νεολαίας της ΕΠΕΝ και μακρά περιπλάνηση στις ευρωπαϊκές ναζιστικές οργανώσεις. Εντάξει, μπορεί τον Ιανουάριο του 1985 να παύτηκε από την ΕΠΕΝ με προσωπική απόφαση του Παπαδόπουλου, η νοσταλγία είναι όμως νοσταλγία…
Ο κύριος αντιπρόεδρος της αντιπολιτεύσεως
Ο Άδωνις ο Γεωργιάδης, μέγας θαυμαστής της Χούντας, γραμματέας άλλοτε του ανοιχτά φιλοχουντικού κόμματος του Καρατζαφέρη, που τόση προπαγάνδα υπέρ της δικτατορίας έκανε για χρόνια ως τηλεβιβλιοπώλης. Ποιος δεν θυμάται πόσο προέβαλλε τα βιβλία του επίσημου προπαγανδιστή της χούντας Γεωργαλά, του χουντικού και ολίγον εθνικοσοσιαλιστή Δημόπουλου, του σκληρού φιλοχουντικού Σχοινά, του Πλεύρη και τόσων ακόμα ομοϊδεατών τους; Αλλά και ο ίδιος δεν έχει κρατήσει το στοματάκι του κλειστό, εξυμνώντας το οικονομικό θαύμα της δικτατορίας, αρνούμενος τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και τόσα και άλλα τόσα ακόμα. Μέχρι και επιστολή του Παττακού έχει, να μη θέλει ένα αναμνηστικό της λαμπρής περιόδου;