TROLLING

Avanti brokolo: πώς και γιατί η ελληνική δημοσιογραφία ανακάλυψε τους αγώνες του λαού

Η ξαφνική αγάπη των δημοσιογράφων για τις απεργίες του κοσμάκη.

Για την ελληνική δημοσιογραφία των τελευταίων ετών, οι πορείες και οι διαδηλώσεις το μόνο που έκαναν είναι να στραγγαλίζουν την οικονομία, να φρακάρουν το ήδη πολύπαθο κέντρο των μεγάλων αστικών κέντρων και να πνίγουν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, διώχνοντας φυσικά σαν τον διάολο το λιβάνι κάθε επενδυτική κίνηση και επιχειρηματική πρωτοβουλία.

Μα καλά, μια πορεία όλα αυτά; Θα ρωτήσεις δικαίως, αλλά αν είσαι δημοσιογράφος ήξερες καλά μέχρι τώρα την απάντηση:φυσικά. Κι έτσι το ενημερωτικό ζουμί των απεργιακών κινητοποιήσεων περιοριζόταν σε μερικά άχαρα πλάνα από την πορεία με δυο-τρεις κλισεδούρες και την πολυπόθητη στιγμή με τα μπάχαλα στην Αθήνα κι αν ήσουν τυχερός, και σε μερικές ακόμα πόλεις.

Μια χούφτα ζωντανές συνδέσεις και η γνώριμη ρητορική του κατάκεραυνώματος των αρχισυνδικαλιστών, που βγάζουν τα συνδικάτα στους δρόμους και καταστρέφουν την ήδη εξαθλιωμένη καθημερινότητα των φιλήσυχων πολιτών, κι αυτό ήταν όλο. Γιατί η πορεία ήταν για τα κανάλια μας τα μπάχαλα και τα παραπολιτικά. Και η ταλαιπωρία του κοσμάκη. Και το σμπαράλιασμα της οικονομίας. Και το διώξιμο των επενδύσεων. Έκλεινες τη χώρα με απεργιακό μπαράζ; Ήσουν εχθρός της ευημερίας μας.

Αυτά βέβαια μέχρι τώρα, τώρα όμως, γιατί σήμερα οι πορείες είναι γνήσιοι εκφραστές της λαϊκής αγανάκτησης και οι γενικές απεργίες παραλύουν ευχάριστα τη χώρα, αφού η πορεία της Πέμπτης ήταν η πιο μεγαλειώδης και αυτοκρατορική πορεία που είδαν ποτέ τα ελληνικά Μέσα, χαρακτηρίζοντάς τη ως «την πιο μεγάλη απεργία της χώρας».

Ω ναι, οι δημοσιογράφοι αγάπησαν προσφάτως τις απεργιακές κινητοποιήσεις (τον ίδιο απεργιακό κλοιό που έπνιγε μέχρι πρότινος τη χώρα) και τους αγώνες του λαού, περιβάλλοντας με τα πιο τρυφερά λόγια τις μάχες του έθνους κόντρα στους μοχθηρούς κυβερνητικούς χειρισμούς. Τους κυβερνητικούς χειρισμούς αυτής της κυβέρνησης φυσικά.

Δες ενδεικτικά τρία ελληνικά ενημερωτικά sites

protothema
Πρώτο Θέμα
newsbomb
Newsbomb
iefimerida
iefimerida

Αμ τους φαρμακοποιούς, που τους έκραζαν που άφηναν μια ολόκληρη χώρα χωρίς φάρμακα και τώρα τους επαινούν που ως καταστηματάρχες συμμετέχουν στις μεγαλοπρεπείς κινητοποιήσεις;

Και τους αγρότες βέβαια, που κάποτε έκλειναν δρόμους και παρέλυαν το οδικό και συγκοινωνιακό δίκτυο, επιφέροντας επώδυνες επιπτώσεις στην οικονομία και την ευημερία του έθνους, και σήμερα είναι το πιο υγιές κομμάτι του μαχόμενου (κατά της κυβέρνησης, πάντα) ελληνισμού, που σηκώνει μπαϊράκι ως άλλος εαυτός του καθενός μας.

Όποιος κι αν ήταν αυτός που διαμαρτυρόταν δημιουργώντας ενοχλήσεις στην καθημερινότητα του Έλληνα ήταν κατακριτέος.

Όποιος όμως…

Πότε συνέβη η αναπάντεχη μεταστροφή των Μέσων; Όσο και τα κεράκια που έσβησε μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ για τα πρώτα του γενέθλια ως τιμονιέρης του έθνους. Όταν τα κανάλια άρχισαν να συμμετέχουν δηλαδή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις ιστορικής σημασίας αποφάσεις.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία όλα είναι με έναν μαγικό τρόπο αλλιώς. Το θαύμα χτύπησε και τα Μέσα και πλέον συμπαθούν ανιδιοτελώς τις λαϊκές διεκδικήσεις και το δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή. Ή μήπως όχι και τόσο ανιδιοτελώς;

Δες κι αυτά:

Γροθιά Αλέξη στο κατεστημένο

Liberteam

Όσο έχουμε τις παραδόσεις μας, τίποτα δεν μας φοβίζει

Liberteam

Να περνούσε η πορεία για το Πολυτεχνείο από τη Γαλλική Πρεσβεία; Γιατί όχι από το Κονσουλάτο του Καμερούν;

Μακάβριες ιστορίες: Ο έλληνας δημοσιογράφος είναι το μέτρο του παντός

Φου Μαν Ψου

Αυτός είναι ο καλύτερος τίτλος που δόθηκε ποτέ στο ελληνικό ίντερνετ

Εσωτερική πάλη

Liberteam

Βιτριολική δημοσιογραφία

Mod

Θεϊκό αριστερό τρολάρισμα: ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την απεργία κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Liberteam

Και οι λαρισαίοι καφετεριούχοι στην απεργία

Liberteam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More