STORIES

H CIA προτείνει τρόπους να σαμποτάρουμε τη δουλειά μας, εμείς οι Έλληνες τους ξέρουμε απέξω

Γατάκια Αμερικάνοι, αυτά που προτείνατε εσείς το 1944 εμείς τα εφηύραμε ρε από καταβολής νεοελληνικού κράτους!

Ο προκάτοχος της CIA που λες, το Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών (Office of Strategic Services), έφτιαξε ένα απόρρητο φυλλάδιο το 1944 για τους πολίτες των χωρών του Άξονα που υποστήριζαν την προσπάθεια των Συμμάχων να κερδίσουν τον παγκόσμιο πόλεμο.

Το εγχειρίδιο με τον εύγλωττο τίτλο «Simple Sabotage Field Manual», που αποχαρακτηρίστηκε το 2008, είχε σκοπό να λειτουργήσει ως πρακτικός οδηγός για τον καθημερινό άνθρωπο που ήθελε να αποδυναμώσει τη χώρα του για χάρη των Συμμάχων. Πώς βοηθάς να γκρεμιστεί δηλαδή το σύστημα του έθνους σου από τα μέσα ώστε να πέσει ευκολότερα στα χέρια του εχθρού! Ναι, αυτά έκαναν από τότε οι Αμερικάνοι.

ciiaifsdfgreg1

Το φυλλάδιο αφορούσε σε ανειδίκευτους εργάτες και διοικητικούς υπαλλήλους εργοστασίων, γραφείων και δημόσιων οργανισμών και παρείχε αναλυτικές λεπτομέρειες για το εσωτερικό σαμποτάζ της επιχείρησης ώστε να μη δουλεύει τίποτα. Σου φαίνεται οικείο; Όλο και κάποιον Έλληνα σύμβουλο θα είχαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, καμιά αμφιβολία!

Η CIA σχολιάζει μάλιστα σήμερα πως «κάποιες οδηγίες φαίνονται παρωχημένες, άλλες πάλι παραμένουν εντυπωσιακά επίκαιρες», κλείνοντάς μας κατόπιν το σκοτεινό της μάτι: «Από κοινού, λειτουργούν ως υπενθύμιση του πόσο εύκολο είναι να υπονομευτούν η παραγωγικότητα και η τάξη».

ciiaifsdfgreg2

Πώς γίνεσαι λοιπόν κατά τη CIA ο χειρότερος υπάλληλος του μήνα; Εντάξει, το ξέρεις από μνήμης, αλλά αξίζει τον κόπο να το δεις αναλυτικά. Όλο και κάτι θα σου έχει ξεφύγει. Το εντυπωσιακό του πράγματος είναι ότι παρόλη την ξύλινη γλώσσα και την εξειδίκευση των οδηγιών, οι υπονομευτικές δράσεις είναι λες και ξεπήδησαν από την Ελλάδα του σήμερα! Είναι το ανίκανο αφεντικό σου, ο συνάδελφος που λουφάρει διαρκώς αλλά και εσύ ο ίδιος τελικά.

Εμείς σταχυολογήσαμε τα καλύτερα, αν ψήνεσαι πάντως να το μελετήσεις με την ησυχία σου, βρες το εδώ

Για μανατζαραίους:

ciiaifsdfgreg3

Όταν καθορίζεις αρμοδιότητες, ξεκίνα πάντα με τις πιο ασήμαντες δουλειές. Φρόντισε οι σοβαρές δουλειές να ανατίθενται στους πιο αναποτελεσματικούς υπαλλήλους.

Δώσε έμφαση στην τελειότητα σε δουλειές που είναι ασήμαντες. Στείλε πίσω προϊόντα για βελτίωση, αυτά κυρίως που έχουν τα λιγότερα ψεγάδια.

Για να κάμψεις το ηθικό και μαζί του την παραγωγικότητα, να φέρεσαι καλύτερα στους πιο ανεπαρκείς υπαλλήλους. Δώσ’ τους άδικες προαγωγές.

Κάνε meeting αντί για τις πιο σοβαρές δουλειές που πρέπει να γίνουν.

Πολλαπλασίασε τις διαδικασίες και τη γραφειοκρατία για την έκδοση εντολών, τις πληρωμές των υπαλλήλων κ.λπ. Φρόντισε όλα να χρειάζονται έγκριση από τρεις ανθρώπους εκεί που θα έφτανε ένας.

Για υπαλληλάκια:

ciiaifsdfgreg4

Δούλεψε αργά.

Επινόησε όσα περισσότερα προβλήματα μπορείς για τη δουλειά σου.

Κάνε τη δουλειά σου όσο πιο κακά μπορείς και κατηγόρησε μετά τα χαλασμένα εργαλεία, τα μηχανήματα ή τον εξοπλισμό. Παραπονέσου ότι αυτά είναι που σε εμποδίζουν να κάνεις καλά το έργο σου.

Ποτέ μη μεταλαμπαδεύεις τις ικανότητες και την εμπειρία σου σε νέους ή λιγότερο ικανούς εργαζομένους.

Είπαμε, δεν είναι ο ελληνικός δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, είναι πρακτόρικο έγγραφο της CIA!

Δες κι αυτά:

Συνέντευξη για δουλειά

Liberteam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More