CULT+ART TIPS

Must see – Η τέχνη της ερωτικής επίδεσης

Η ομάδα Athens Shibari θα παρουσιάσει την Παρασκευή 11 Μαϊου 2018, στο Faust bar-Art Theatre, μία μοναδική παράσταση στην τέχνη της Ιαπωνικής ερωτικής επίδεσης (Shibari).

Η Gestalta Judd (UK) μαζί με τον Tamandua Rope (DE) για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσουν σε μια συγκλονιστική performance, σαν αυτές που τους έχουν καθιερώσει στην κορυφή της ευρωπαϊκής σκηνής του Shibari. Guest performance από τον εγχώριο καλλιτέχνη του σχοινιού Alexis D, ο οποίος παρουσιάζει με συνέπεια για παραπάνω από μία δεκαετία την τέχνη του Shibari σε μεγάλα events εντός και εκτός συνόρων. Μαζί τους οι WisDomme και Psychanthi θα βάλουν τη δικιά τους πινελιά στη βραδιά, συνδυάζοντας δεσίματα με εικαστικά δρώμενα.

Η Gestalta Judd ασχολείται συστηματικά με το Shibari τόσο ως μοντέλο όσο και ως rigger. Ξεκίνησε την ενασχόλησή της το 2007, κυρίως στο δυτικό κόσμο και στην πορεία στο Τόκυο και στην Οζάκα. Αρχικά ασχολήθηκε μόνο με την καλλιτεχνική πλευρά του Shibari και ιδιαίτερα με τις απεικονίσεις του σχοινιού επάνω στο ανθρώπινο σώμα. Έμπνευσή της αποτέλεσε η υποβλητική φωτογραφία του Nobyoshi Araki. Προοδευτικά εισάγεται και στην ψυχολογία και τον ερωτισμό του rope bondage γεγονός που θα την οδηγήσει σε ένα ηδονικό ταξίδι στον κόσμο του σαδομαζοχισμού. Μέχρι και σήμερα η σχέση της με το Shibari σχοινοβατεί ανάμεσα στην καλλιτεχνική και την ερωτική του φύση.

Ο Tamandua Rope είναι rigger, μοντέλο και δάσκαλος Shibari και έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την παγκόσμια αφρόκρεμα του Ιαπωνικού δεσίματος. Συνδυάζει μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών Shibari, όπως αυτή της παραδοσιακής Ιαπωνικής semenawa την οποία καταφέρνει να παντρέψει με καινοτόμες τεχνικές Δυτικών riggers. Τρέφει βαθιά εκτίμηση για το εικαστικό αποτέλεσμα του Shibari και πιστεύει πως είναι πολύ σημαντική η ένωση της αισθητικής με την συναισθηματική έκφρασή του.

H WisDomme και η Psychanthi ασχολούνται με το Shibari ως rigger και μοντέλο αντίστοιχα. Και οι δυο ήρθαν σε επαφή με την τέχνη από προσωπική περιέργεια και από την πρώτη στιγμή κατάλαβαν πως αυτό είναι κάτι που θέλουν να εξερευνήσουν περισσότερο. Οι σπουδές της Psychanthi στο θέατρο και η ενασχόλησή της με διάφορα είδη χορού, καθώς και η συμμετοχή της WisDomme σε θεατρικά δρώμενα, έχουν διαμορφώσει το ιδιαίτερα εναλλακτικό τους στυλ στην τέχνη του Shibari. Αγαπούν να ανακαλύπτουν νέες κινήσεις και σχήματα με το ανθρώπινο σώμα σαν μια μορφή ερωτικής και καλλιτεχνικής έκφρασης, κάτι που συνεχίζουν να αναπτύσσουν στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή σκηνή.

O guest της βραδιάς, Alexis D, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ασχολείται πολλά χρόνια με την τέχνη της ιαπωνικής ερωτικής επίδεσης. Έχει πάρει μέρος σε shows και performances τόσο σε Ελλάδα όσο και διεθνώς. Το 2008 παρουσίασε για πρώτη φορά το Shibari δημοσίως στην Ελλάδα και πραγματοποίησε τις πρώτες performances και τα πρώτα workshop για αυτό. Συνεχίζει να πειραματίζεται με το παραδοσιακό ιαπωνικό δέσιμο σε συνδυασμό με το δυτικού τύπου δέσιμο, για τη δημιουργία ενός αισθησιακού και συχνά απόκοσμου αποτελέσματος. Μαζί του η pole dancer Veronica H (Wave Gotik Treffen) η οποία αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά alternative fetish models της ελληνικής σκηνής.

Doors open: 22:00 | Ώρα έναρξης: 22.30

Είσοδος: 7 ευρώ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

Απαγορεύεται αυστηρά η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση κατά τη διάρκεια των performance.

Sporsored by: artplay.gr, iN.KEY, Libertin.gr, LiFo, ελculture.gr

Faust Bar – Theatre – Arts: Καλαμιώτου 11, Αθήνα, 210 3234095

Facebook event link: https://www.facebook.com/events/190105584961871/

Περισσότερα για τους καλλιτέχνες:

Gestalta Judd
http://gestalta.co.uk
http://instagram.com/Gestalta
https://www.facebook.com/Gestalta

Tamandua Ropë
https://www.instagram.com/tamandua_kinbaku
https://www.facebook.com/TamanduaRope

Alexis D
http://www.alexisd.com
https://vimeo.com/265880954

WisDomme
https://www.instagram.com/miss.wisdomme

Δες κι αυτά:

5 διπλές προσκλήσεις για το SPANK, το πιο kinky πάρτι της Αθήνας

Mod

Τα απόλυτα νεκρόφιλα events

Mod

Erotic Art: Πάρε μια πρώτη γεύση από το πιο καυτό φεστιβάλ

Mod

Με κομμένη την ανάσα στο Venus In Furs

Mod

10 πράγματα που μπορεί να σε διδάξει μία καυτή χορεύτρια

Mod

EROTIC ART – Το πιο sexy φεστιβάλ επιστρέφει στην Αθήνα

Mod

Auto Battleships Festival III

Mod

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την Erotic Art και την Τσιτσιολίνα

Mod

Sophia Rose | Κορίτσι για δέσιμο

Mod

23rd Fetish Ball @ Death Disco

Mod

Reggae – Dub Festival On The Beach

Liberteam

Τσάκω προσκλήσεις για το Venus In Furs στις 28 Μαΐου

Mod

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More