SPICY

Sophia Rose | Κορίτσι για δέσιμο

Η Sophia Rose είναι καλλιτέχνης του σχοινιού, εναλλακτικό μοντέλο, σεξεργάτρια και πολλά ακομα. Από πολύ μικρή, την ενδιέφερε να ανακαλύψει και να εξερευνήσει την σεξουαλικότητα της και εμφάνιζε μια έμφυτη περιέργεια και αμφισβήτηση για ότι η κοινωνία θεωρεί «νορμάλ». Συναντήθηκε με το ερωτικό ιαπωνικό δέσιμο Shibari για πρώτη φορά το 2013, μέσα από την διαδρομή που ήδη είχε αρχίσει να κάνει στην BDSM σκηνή. Από τότε ένας νέος υπέροχος κόσμος ανοίχτηκε για εκείνη που της παρείχε ιδιαίτερη απόλαυση, ελευθερία και επιλογές.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψή της στην Αθήνα, ως προσκεκλημένη της AthenShibari. Από το Λονδίνο στην Αθήνα, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιήσει ένα σεμινάριο σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι μοντέλο στον χώρο του Shibari, καθώς και μία ιδιαίτερη παράσταση δεσιματος με διπλή αιώρηση, την Παρασκευή, 29 Μαρτίου, στο Faust Bar Theater Arts. Περισσότερα θα βρείτε στο τέλος του άρθρου.

Τι σημαίνει για εσένα το Shibari και το BDSM;
Το Shibari και το BDSM αποτελούν μια μορφή καθαρτικής εμπειρίας. Θεωρώ πως η διερεύνηση των συναισθημάτων της αδυναμίας που κάποιος μπορεί να βιώσει είναι το μονοπάτι για την ψυχική του ενδυνάμωση. Κατά την γνώμη μου, είναι πολύ θεραπευτικό να μπορούμε να ασπαστούμε τα σκοτεινά μας κομμάτια και να αφήσουμε πίσω μας τα στερεότυπα και τις φοβίες που η κοινωνία μας δημιούργησε, σχετικά με το σώμα μας, τις επιθυμίες μας και την σεξουαλικότητα μας.

Πόσο σημαντική πιστεύεις πως είναι η επικοινωνία στο shibari;
Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω στο Shibari. Το Shibari, δεν αφορά μόνο αιωρήσεις και κομψές περιελίξεις, αφορά κυρίως την επικοινωνία και την σχέση ανάμεσα στο άτομο που δένεται και στο άτομο που δένει. Το ποιο σημαντικό είναι η σχέση που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στους δυο (ή και περισσότερους) ανθρώπους. Βρίσκω υπέροχο το πως δημιουργείται ένας χορός με τα σχοινιά γεμάτος από συγκινήσεις και συναισθήματα για όσους συμμετέχουν.

Ποιος είναι ο ρόλος του μοντέλου;
Οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται τον ρόλο του μοντέλου σαν έναν κατεξοχήν παθητικό ρόλο, όμως αυτό δεν είναι αληθές. Ο ρόλος του μοντέλου είναι πολύ ενεργητικός και πολύ σημαντικός. Το μοντέλο είναι κάθε στιγμή υπεύθυνο για το σώμα του και έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να μπορεί να επικοινωνήσει τα όρια του και το τι του αρέσει. Επιπλέον, θα πρέπει να μπορεί να αναφέρει την οποία δυσφορία νιώθει καθώς και να διεκδικήσει κάποια αλλαγή αν κάτι δεν το βολεύει. Έχει επίσης δικαίωμα να ζητήσει να λυθεί οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει. Η ειλικρινής επικοινωνία και ανατροφοδότηση από το μοντέλο είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στο shibari.

Το Shibari είναι κάτι μονοδιάστατο;
Όχι, το shibari σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα μόνο πράγμα. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι, αρχικά τουλάχιστον, προσεγγίζουν το Shibari για τον ερωτικό και σαδομαζοχιστικό χαρακτήρα του. Άλλοι γοητεύονται από τα σχήματα που μπορεί να πάρει το ανθρώπινο σώμα μέσα από αυτό και κάποιοι το βιώνουν σαν μια καθαρτική, αλλά όχι απαραίτητα σεξουαλική εμπειρία. Τέλος, υπάρχουν και εκείνοι που αγαπούν το να δένονται μόνοι τους. Υπάρχουν λοιπόν πάρα πολλοί λόγοι που ένα άτομο μπορεί να γοητευτεί από τα σκοινιά. Το πιο σημαντικό, είναι ο κάθε άνθρωπος να μπορεί να επικοινωνήσει το τι σημαίνουν τα σχοινιά για εκείνον και τι εμπειρίες θα ήθελε να έχει με αυτά.

Η Sophia Rose, διδάσκει και πραγματοποιεί συνεδρίες που αφορούν το BDSM, όπως bottoming, Femdom και body play. Επίσης δίνει μαθήματα shibari τόσο σαν rigger όσο και σαν μοντέλο. Τέλος, ποζάρει επαγγελματικά ως μοντέλο shibari για φωτογραφήσεις και βίντεο και πραγματοποιεί περφόρμανς και shows. Έχει στο ενεργητικό της πολλές συνεργασίες και εμφανίσεις σε shibari περφόρμανς τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ.

Η παράσταση της Sophia Rose θα γίνει μαζί με άλλη μία ανερχόμενη αγγλίδα καλλιτέχνη, την Burgundy Rose. Τα κορίτσια θα παρουσιάσουν μια παράσταση γεμάτη από ομορφιά, όπου εξερευνούν την δυνατή επαφή δύο γυναικών με μέσο το σχοινί. Μέσα από έναν χορό όπου οι ρόλοι εναλλάσσονται, οι δυο τους ενώνουν κινήσεις και σώματα, γιορτάζοντας με θάρρος την θηλυκή υπόσταση.

Την παράστασή τους φιλοξενεί το Faust Bar – Theatre – Arts: Καλαμιώτου 11, Αθήνα, 210 3234095, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, ώρα 21:30. Γενική είσοδος 7 ευρώ. Θα ακολουθήσει κλήρωση από τον χορηγό της AthenShibari, όπου οι 3 πρώτοι που θα κληρωθούν θα κερδίσουν μια δωροεπιταγή αξίας 20 ευρώ για το φυσικό κατάστημα (Ιερά Οδός 21, Γκάζι), ενώ οι 2 επόμενοι θα κερδίσουν από ένα κουπόνι έκπτωσης 15% για τις online αγορές τους από το https://www.vibrations.gr/

Δες κι αυτά:

23rd Fetish Ball @ Death Disco

Mod

Reggae – Dub Festival On The Beach

Liberteam

Venus In Furs at Second Skin Club και 5 διπλές προσκλήσεις

Mod

Auto Battleships Festival III

Mod

Κι αν είσαι και παπάς, με την παπαρδέλα σου θα πας (+βίντεο)

Mod

Στιγμές απείρου κάλλους και καύλας στην Erotic Art

Mod

Venus In Furs @Second Skin Club

Mod

Καυτές στιγμές στην Eroticart

Mod

Οι 50 Αποχρώσεις του μπατίρη

Mod

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την Erotic Art και την Τσιτσιολίνα

Mod

Must see – Η τέχνη της ερωτικής επίδεσης

Mod

5 διπλές προσκλήσεις για το Venus in Furs – 28 Ιανουαρίου

Mod

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More