STORIES

Ήξερες εσύ τι σημαίνει αυτό το «i» πριν τα iPhone, iMac και τα άλλα iΠαιδιά;

Το «i» των προϊόντων της Apple δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς κυκλοφορεί στις ζωές μας εδώ και χρόνια: iMac, iPod, iPhone και iPad άλλαξαν λίγο πολύ την ιστορία της πληροφορικής και των επικοινωνιών γεννώντας στην πορεία έναν ογκόλιθο του κόσμου της τεχνολογίας.

Είναι ώρα λοιπόν να υποχωρήσει το μυστήριο και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, διά στόματος πάντα του γκουρού Steve Jobs.

sttejbbss1

Θα μεταφερθούμε πίσω στο 1998, όταν ο Steve Jobs πρωτοπαρουσίασε το iMac της Apple και αναφέρθηκε στη σχέση του «i» και του «Mac»: «το iMac προέρχεται από την παντρειά της μαγείας του ίντερνετ με την απλότητα του Macintosh», είπε ο Steve γεννώντας έναν μύθο. Και αμέσως παρουσίασε ένα γραφικό για όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που σήμαινε το «i» για την ίδια την Apple:

sttejbbss3

Το «i» κοτσαρίστηκε λοιπόν πριν από τη συσκευή για να ενημερώσει τον κόσμο ότι το κομπιούτερ διέθετε ιντερνετικά χαρακτηριστικά. Είμαστε εξάλλου στο 1998, όταν παραήταν σπάνιο να έχεις μια internet-ready συσκευή. Έκτοτε το ίντερνετ έγινε βέβαια παγκόσμια σταθερά και το «i» έχασε την αρχική του σημασία. Το iPod, για παράδειγμα, ήταν για αναπαραγωγή μουσικής και όχι για σερφάρισμα στο ίντερνετ, αν και συνέχισε να φορά το «i» στον τίτλο του (ενώ κανονικά θα έπρεπε να το πουν mPod!).

sttejbbss2

Λόγω του εκφυλισμού της αρχικής σημασίας του «i» αποφάσισε ενδεχομένως η Apple να απομακρυνθεί πια από το πασίγνωστο πρόθεμα. Κι έτσι πια αντί για iWatch και iTV, έχουμε Apple Watch και Apple TV.

Να πώς θα το παίξεις μάγκας στην παλιοπαρέα σήμερα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More