Specials STORIES

Η ελληνική οικονομική κρίση έγινε τουριστική ατραξιόν στην Αγγλία

Ναι, οκ, είναι πολύ σύνηθες το φαινόμενο οι πληγές μιας χώρας ή πόλης να αποτελούν κάτι σαν τουριστική ατραξιόν, αλλά αυτό συμβαίνει όταν είναι μέρος της ιστορίας της και όχι της παρούσης κατάστασης.

Ε, λοιπόν, κι εδώ έχουμε ανατροπή!

Με μόλις 2.500 λίρες (κάπου 2.850 ευρουλάκια) ο Άγγλος τουρίστας μπορεί να επισκευθεί την οικονομικά πληγήσα Ελλάδα, να δει από κοντά τον ταλαίπωρο Έλληνα, να νιώσει ο ίδιος καλύτερα με τον εαυτό του που δεν κατάντησε έτσι και στο τέλος να χτυπήσει έναν μουζάκα ή ένα πιτόγκυρο με τζάτζικος.

Ας δούμε αναλυτικά τι λέει τ Guardian Holidays που ετοιμάζει την 7ημερη αυτή εκδρομούλα στο Ελλάντα:

Ελλάδα & το ευρώ
Ακολουθήστε την ανταποκρίτρια της Guardian στην Ελλάδα, Helena Smith, και τον τοπικό δημοσιογράφο Μάνος Στεφανάκης σε αυτή την εκπαιδευτική και ενημερωτική περιοδεία της σύγχρονης Ελλάδας, εξερευνώντας τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πρόσφατη οικονομική κρίση. Πουθενά στην Ευρώπη η οικονομική κρίση δεν είχε πιο βαθιά αποτελέσματα απ ‘ό, τι στην Ελλάδα, παρόλα αυτά οι Έλληνες παρέμειναν ανθεκτικοί. Παρακολουθούμε τα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν για την υπόλοιπη Ευρώπη. Η περιήγησή μας ξεκινάει από τους αμπελώνες της Σάμου, ένα γραφικό νησί μόλις ένα μίλι από την Τουρκία, και συνεχίζεται στην πρωτεύουσα της Αθήνας. Κινούμαστε από απομακρυσμένες φάρμες σε προάστια της πόλης και στο Κοινοβούλιο για να δούμε τις απόψεις των απλών ανθρώπων, των ΜΚΟ, των επιχειρήσεων και των πολιτικών. Οι κορυφαίοι αναλυτές θα είναι σε ετοιμότητα και θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τις δικές σας ερωτήσεις και να συντάξετε τα συμπεράσματά σας σχετικά με μερικά από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν σήμερα την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Και εις ανώτερα!

PS

Το ταξιδάκι είναι προγραμματισμένο για τον Μάρτιο του 2019 (πιο αργά κι από το Game of Thrones).

Μένει να δούμε αν θα τηρήσει ο Αλέξης τις δεσμεύσεις του και θα έχουμε βγει από την κρίση μέχρι τότε οπότε θα έχει γίνει τρελή χαλάστρα (γελάστε βρε) ή αν θα έχει προστεθεί στο tour και η Κωνσταντινούπολη μιας και θα μας την έχουν κάνει δώρο οι Ρώσοι σύμφωνα με την Ελεύθερη Ώρα (μην δω γέλια, εδώ είναι σοβαρό το θέμα…)

 

 

 

 

Δες κι αυτά:

Για να γλιτώσουμε το κούρεμα

Βολντεμόρτης

Τουριστικές προσδοκίες και πραγματικότητα

Liberteam

Μάθε παιδί μου γκρικ μιούζικ

Liberteam

Πώς περνάει ο Έλληνας τον ποιοτικό χρόνο που αφιερώνει στα τσοντοσάιτ

Cash-ικλήδες στα γεράματα

Liberteam

Ελλάδα 2016

Βολντεμόρτης

Εναλλακτικός ελληνικός χάρτης

Μύθοι και αλήθειες για την αντίσταση ενάντια στο Γ’ Ράιχ

Mod

Ελλάδα, η-δανεική χώρα

Η χύτρα είναι ο ντενεκές με λίρες της μνημονιακής Ελλάδας

Φου Μαν Ψου

Να βλέπουμε την αισιόδοξη πλευρά

Βολντεμόρτης

Επιτέλους, μία σοβαρή πολιτική ανάλυση

Liberteam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More