Specials STORIES

Η ελληνική οικονομική κρίση έγινε τουριστική ατραξιόν στην Αγγλία

Ναι, οκ, είναι πολύ σύνηθες το φαινόμενο οι πληγές μιας χώρας ή πόλης να αποτελούν κάτι σαν τουριστική ατραξιόν, αλλά αυτό συμβαίνει όταν είναι μέρος της ιστορίας της και όχι της παρούσης κατάστασης.

Ε, λοιπόν, κι εδώ έχουμε ανατροπή!

Με μόλις 2.500 λίρες (κάπου 2.850 ευρουλάκια) ο Άγγλος τουρίστας μπορεί να επισκευθεί την οικονομικά πληγήσα Ελλάδα, να δει από κοντά τον ταλαίπωρο Έλληνα, να νιώσει ο ίδιος καλύτερα με τον εαυτό του που δεν κατάντησε έτσι και στο τέλος να χτυπήσει έναν μουζάκα ή ένα πιτόγκυρο με τζάτζικος.

Ας δούμε αναλυτικά τι λέει τ Guardian Holidays που ετοιμάζει την 7ημερη αυτή εκδρομούλα στο Ελλάντα:

Ελλάδα & το ευρώ
Ακολουθήστε την ανταποκρίτρια της Guardian στην Ελλάδα, Helena Smith, και τον τοπικό δημοσιογράφο Μάνος Στεφανάκης σε αυτή την εκπαιδευτική και ενημερωτική περιοδεία της σύγχρονης Ελλάδας, εξερευνώντας τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πρόσφατη οικονομική κρίση. Πουθενά στην Ευρώπη η οικονομική κρίση δεν είχε πιο βαθιά αποτελέσματα απ ‘ό, τι στην Ελλάδα, παρόλα αυτά οι Έλληνες παρέμειναν ανθεκτικοί. Παρακολουθούμε τα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν για την υπόλοιπη Ευρώπη. Η περιήγησή μας ξεκινάει από τους αμπελώνες της Σάμου, ένα γραφικό νησί μόλις ένα μίλι από την Τουρκία, και συνεχίζεται στην πρωτεύουσα της Αθήνας. Κινούμαστε από απομακρυσμένες φάρμες σε προάστια της πόλης και στο Κοινοβούλιο για να δούμε τις απόψεις των απλών ανθρώπων, των ΜΚΟ, των επιχειρήσεων και των πολιτικών. Οι κορυφαίοι αναλυτές θα είναι σε ετοιμότητα και θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τις δικές σας ερωτήσεις και να συντάξετε τα συμπεράσματά σας σχετικά με μερικά από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν σήμερα την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Και εις ανώτερα!

PS

Το ταξιδάκι είναι προγραμματισμένο για τον Μάρτιο του 2019 (πιο αργά κι από το Game of Thrones).

Μένει να δούμε αν θα τηρήσει ο Αλέξης τις δεσμεύσεις του και θα έχουμε βγει από την κρίση μέχρι τότε οπότε θα έχει γίνει τρελή χαλάστρα (γελάστε βρε) ή αν θα έχει προστεθεί στο tour και η Κωνσταντινούπολη μιας και θα μας την έχουν κάνει δώρο οι Ρώσοι σύμφωνα με την Ελεύθερη Ώρα (μην δω γέλια, εδώ είναι σοβαρό το θέμα…)

 

 

 

 

Δες κι αυτά:

Η ελληνική στάση που σαρώνει

Mod

Μύθοι και αλήθειες για την αντίσταση ενάντια στο Γ’ Ράιχ

Mod

Οι Μακεδόνες ήταν τόσο Έλληνες που έναν βασιλιά τους τον φώναζαν «Φιλέλληνα»

Φου Μαν Ψου

To μνημόνιο μνημόνιο, αλλά οι φέτες φέτες!

Να βλέπουμε την αισιόδοξη πλευρά

Liberteam

Έρχονται τα IOU

Liberteam

Οι κρατικοδίαιτοι κληρικοί και γιατί δεν δίνουν του αγγέλου τους νερό

Mod

Μαθήματα μικρής προπαγάνδας: οι πρωτοφανείς εικόνες της Ελλάδας που πτωχεύει και τα κακέκτυπά της

Φου Μαν Ψου

Αποκάλυψη: Οι ξένοι που αρνήθηκαν πεισματικά να μάθουν ελληνικά (παρά τις δεκαετίες στο Ελλάντα)

Εναλλακτικός ελληνικός χάρτης

Liberteam

5 εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου

Mod

Τουριστικές προσδοκίες και πραγματικότητα

Liberteam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More